Budvanska rivijera povela trku

Izabranici Predraga Ćorluke savladali su večeras u Budvi ekipu Budućnosti 3:0 (25:18, 25:15, 29:27), u prvoj utakmici razigravanja za titulu
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2014. 18:00h

Zahvaljujući igri u trećem setu, Budućnost je pružila jači otpor u odnosu na nedavno finale Kupa u Nikšiću, ali je konačan epilog bio isti – Budvanska rivijera je maksimalnom pobjedom večeras otvorila finalnu seriju plej-ofa, i potvrdila da je prije svega iskustvom ali i kvalitetom, čak i u okrnjenom sastavu (bez pravih primača servisa), u ovom trenutku u prednosti u odnosu na mladi tim Budućnosti, koji je ove sezone hendikepiran i neigranjem utakmica u ligaškom dijelu.

Budvani su dominirali u svim elementima igre, ali su Podgoričani u odnosu na Nikšić popravili blok i napad. Drugi meč u “Morači” pokazaće da li ova serija može trajati više od tri meča, a ekipi Zorana Vukčevića je potrebno da čitav meč igra kao u trećem setu prvog duela...

Prvi set je bio neizvjestan do 5:5, a onda su Budvani na servis kapitena Milana Markovića otišli na 10:5. Na 13:6, Vukčević je već morao da traži drugi tajm-aut, a sve je bilo odlučeno na 17:7.

Budućnost je, istina, uspjela da u finišu da priprijeti na 21:17, ali je roviti Luka Šuljagić (problemi sa ramenom) prekinuo seriju gostiju, da bi tačku na ovaj set, u kojem domaći nijesu imali nijednu grešku iz igre, stavio kasnije Ivan Ječmenica, bivši bloker Budućnosti.

Drugi set je bio još manje neizvjestan, Budvani su krenuli silovito, već na prvom tehničkom tajm-autu su vodili 8:3, a na drugom 16:8, pa su do kraja rutinski priveli set kraju.

Treći set je donio ono čemu su se nadali ljubitelji odbojke, neizvjesnost do kraja. Budućnost je vodila na prvom obaveznom odmoru (8:6), ekipa Predraga Ćorluke je preokrenula na 12:10, ali su “plavi” ponovo poveli na 14:13 i vodili do 19:17.

Rivijera je serijom 3:0 vratila prednost, a onda je i prva stigla do set, odnosno meč lopte na 24:22. Prvu je anulirao Jovan Delić, a drugu Bojan Strugar blokom, zaustavivši kontru Marka Vujovića.

Budvani su potom imali meč lopte na 25:24 i 26:25, ali ih nijesu iskoristili, da bi blokom Bojana Radovića gosti stigli do prve set lopte na 27:26. Ipak, Delić je odservirao u aut, potom je kontru realizovao Šuljagić, da bi Ječmenica izblokirao Luku Babića za konačnih 3:0.

Drugi meč igra se u petak u Podgorici.

Izjave

Predrag Ćorluka, trener Budvanske rivijere

“Zadovoljan sam zbog pobjede, pogotovo igrom u prva dva seta, u kojima smo potpuno dominirali i igrali odlično, mada nam je u tome pomogla i Budućnost svojom nepovezanom igrom. Očekivao sam da malo lakše riješimo treći set u svoju korist, ali možda je to bilo i nerealno očekivati, jer je prevelika bila pauza u odnosu na finale Kupa. Ne mogu da budem zadovoljan trećim setom, jer je bio neizvjestan, nakon dužeg vremena, pa su i igrači bili malo nervozni, jer su očekivali laganiji završetak meča, ali smo ga srećom dobili. Ali, dobro je što se desilo da odigramo jedan neizvjestan set. Ponavljam, zadovoljan sam kako smo otvorili seriju”.

Zoran Vukčević, trener Budućnosti

“I u prva dva seta smo uzimali poene u seriji, ali se bila napravila tolika razlika između prvog i drugog tehničkog tajm-auta da se teško bilo vratiti u set. Mi smo se u ta dva seta u finišu malo trgli, ali to nije bilo dovoljno, jer su oni suvišne iskusna ekipa da bi doveli u pitanje konačan rezultat u setu. Treći set je neko realno stanje stvari, jer kad smo u egalu sa njima, onda možemo da sprovedemo i neke taktičke zamisli. Kod momaka je postojala velika želja, to nije sporno, a treći set je pokazatelj kako bismo mi trebali da igramo. Momcima sam nakon meča rekao da moraju da vjeruju u svoj kvalitet, da treba da shvate da mogu da igraju, ako daju maksimum i igraju hrabro. Sve je ovo rezultat malog broja utakmica. Što se elemenata tiče, idealan prijem servisa može i mora da bude bolji”.

Budvanska rivijera - Budućnost 3:0 (25:18, 25:15, 29:27)

Budva – Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 100. Sudije: Sonja Simonovska (Bar) i Milorad Delić (Budva). Poeni iz napada: Budvanska rivijera 34, Budućnost 31. Poeni iz bloka: Budvanska rivijera 13, Budućnost 10. Poeni iz servisa: Budvanska rivijera 8, Budućnost 3. Servis greške: Budvanska rivijera 11, Budućnost 13. Greške: Budvanska rivijera 5, Budućnost 11.

Budvanska rivijera: Ivanović, Popović, ŠULJAGIĆ 15, RAŠOVIĆ (libero), Kastratović, Radonić, VUJOVIĆ 8, S. BOJIĆ 7, FALASKI 6, JEČMENICA 14, MARKOVIĆ 6.

Budućnost: VUKAŠINOVIĆ 10, BABIĆ 16, LAKČEVIĆ (libero), Delić 4, Radulović, Šćepanović, ĐURANOVIĆ 3, VLAHOVIĆ, A. BOJIĆ 1, RADOVIĆ 5, Strugar 4.

Galerija

Bonus video: