Uhapšen osumnjičeni za podmetanje eksploziva na Zabjelu

Policijski službenici su rasvjetljavajući ovaj slučaj pretresli stan D.B. i na vještačenje poslali više odjevnih predmeta. Radi vještačenje privremeno je oduzeto i vozilo
96 pregleda 1 komentar(a)
hapšenje, Foto: Arhiva "Vijesti"
hapšenje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.04.2014. 15:28h

Službenici podgoričke policiji uhapsili su D.B. (20) iz Podgorice, zbog sumnje da je 19. februara ove godine bacio ekspolozivnu napravu ispred kuće Milana Ivanovića u podgoričkom naselju Zabjelo.

"Osnovano se sumnja da se D.B, 19. februara 2014. godine, oko 00,45 časova, vozilom marke „Citroen C3“ podgoričkih registarskih oznaka, dovezao blizu dvorišta kuće M.I, koja se nalazi u ulici Steva Boljevića u Podgorici. On je potom, kako se sumnja, izašao iz vozila i aktivirao eksplozivnu napravu, sačinjenu od TNT-a, sporogorećeg štapina i inicijalne kapisle, koju je zatim bacio u dvorište M.I. Eksplozivna naprava je eksplodirala na udaljenosti od oko sedam metara od prednjeg zida kuće.

Službenici CB Podgorica su, odmah po prijavi događaja, izašli na lice mjesta. Izvršen je uviđaj, tokom kojeg su izuzeti tragovi koji su upućeni na vještačenje u Forenzički centar. Uviđajem je konstatovano da su od dejstva eksplozije nastala oštećenja na prednjem vjetrobranskom staklu i lijevom retrovizoru jednog vozila koje je bilo parkirano u susjednom dvorištu, vlasništvo V.R, kao i oštećenja na svjetlarniku iznad ulaznih vrata kuće susjeda G.B", stoji u policijskom saopštanju.

Policijski službenici su rasvjetljavajući ovaj slučaj pretresli stan D.B. i na vještačenje poslali više odjevnih predmeta. Radi vještačenje privremeno je oduzeto i vozilo.

Osumnjičeni D.B. je danas, uz krivičnu prijavu, predat Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici.

Bonus video: