Beograd: Ubijen Bjelopoljac Rade Rakonjac, bivši Arkanov tjelohranitelj

On je u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi imao čin pukovnika, prema pisanju medija označen je kao osoba bliska Luki Bojoviću (40)
1016 pregleda 82 komentar(a)
Rade Rakonjac, Foto: Screenshot (YouTube)
Rade Rakonjac, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 02.04.2014. 12:36h

U pucnjavi u Beogradu u Zvečanskoj ulici u kafiću "Mariki" ubijen je Bjelopoljac Rade Rakonjac (51), a ranjeno je i nekoliko osoba, pišu srpski mediji.

Rakonjac je nekadašnji tjelohranitelj i gardista Željka Ražnatovića Arkana, i bliski prijatelj Luke Bojovića.

RTS javlja da je nekoliko minuta kasnije, u Ulici Radovana Simić Cige, ispred broja 42, eksplodirao automobil marke "alfa romeo" iz koga su prethodno izašla dva mladića.

U ovom trenutku nije jasno da li su ova dva događaja povezana. Međutim, kako Blic javlja, kola iz kojih je pucano na Rakonjca su zapaljena na Voždovcu.

Beogradski "Blic" javlja da su u pucnjavi su ranjeni i Stojan Novaković - Cope i Goran Ristanović.

Beogradski "Blic" javlja da su u pucnjavi su ranjeni i Stojan Novaković - Cope i Goran Ristanović

U Hitnoj pomoći agenciji Beta je rečeno da su zbrinuta dvojica ranjenih, a da su privatnim automobilom u Urgentni centar prevezene dvije osobe.

Kako je navela portparolka Hitne pomoći Nada Macura, muškarac star oko 55 godina ima više od pet ustrijelnih rana, povrijeđeni su mu vitalni krvni sudovi vrata i prevezen je na Vojno-medicinsku akademiju (VMA).

"Drugi muškarac star oko 60 godina pogođen je u desnu potkolenicu i prevezen je na VMA, a još dvojica povrijeđenih su navodno prevezeni privatnim vozilom u Urgentni centar", kazala je Nada Macura.

Ali, Rakonjac je preminuo u bolnici.

On je hapšen tokom policijske akcije "Sablja".

On je u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi imao čin pukovnika, prema pisanju medija označen je kao osoba bliska Luki Bojoviću (40), a njegovo ime pominje se i u plavoj i u bijeloj knjizi o kriminalnim klanovima crnogorske i srpske policije.

Rakonjac nikada nije osuđivan.

Bonus video: