Prodato Lenovo pismo Filu Spektoru

Lenon je sredinom 1970-ih godina napisao pismo crvenim mastilom i naslovio ga "A Matter of Pee"
92 pregleda 1 komentar(a)
Džon Lenon, Foto: Reuters
Džon Lenon, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.04.2014. 10:58h

Pismo britanskog muzičara Džona Lenona producentu Filu Spektoru prodato je za 53.000 funti na aukciji preko interneta, i to šest puta više od prvobitne cijene, piše danas britanski časopis Unkat (Uncut).

Lenon je sredinom 1970-ih godina napisao pismo crvenim mastilom i naslovio ga "A Matter of Pee". Muzičar je u to vrijeme radio u jednom studiju u Njujorku zajedno sa Spektrom, bubnjarem grupe Hu (The Who) Kitom Munom i pjevačem Harijem Nilsonom. U pismu se navodi da su Mun i Nilson "izvodili gluposti" u studiju što Lenon nije volio, posebno što je diskografska kuća zaprijetila da će ih sve izbaciti iz studija.

Lenon u pismu piše da su drugi muzičari urinirali po opremi studija i dodaje da će uskoro napustiti izdavačku kuću. Pismo je preko sajta aukcijske kuće Kuper Oven (Cooper Owen) prodato jednom privatnom kolekcionaru. Kuća je navela da je to pismo vrijedno jer se u njemu pominju mnoge tada poznate ličnosti.

Lenon je bio producent Nilsonovog albuma iz 1975. godine "Pussy Cats", u kojem je i bubnjar Mun. Mun je urmo od predoziranja ljekovima 1978. godine. Lenon i Spektor su radili zajedno na albumu 1975. godine "Rock ´n´Roll", čije je snimanje obilježeno buntovničkim i izopačenim ponašanjem.

Bonus video: