Dva radnika izgorjela na dalekovodu

Inspektori i tužilac do kasno su ispitivali šefove stradalih
62 pregleda 43 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2014. 18:45h

Radnici Javnog preduzeća “Rasvjeta” Damir Đokaj (30) i Nino Bajrami (30), smrtno su stradali na radnom zadatku sinoć nešto prije 23 sata u Ulici Borisa Kidriča u Podgorici.

Đokaja i Bajramija spržio je kabal dalekovoda, nakon što su zamijenili pokvarenu sijalicu na stubu rasvjete.

“Dva radnika su došla specijalnim kamionom sa korpom, da zamijene sijalicu koja nekoliko dana nije radila. Jedan od njih ušao je u korpu, dok je drugi upravljao kranom”, kazao je mještanin.

Uspjeli su da poprave uličnu rasvjetu.

“Baš tada sam se okrenuo ka njima i vidio kako korpa polako ide ka jednom od kablova dalekovoda koji su postavljeni niže od visine sijalice, odnosno niže nego što bi trebalo da budu. Odjednom korpa, mladić u njoj, čitavo vozilo je planulo”, rekao je očevidac.

Istakao je da se plamen veoma brzo proširio.

“U trenutku su bili sprženi”, kazao je mještanin.

Njegov komšija odmah je telefonom obavijestio Hitnu pomoć i policiju i vatrogasce. O događaju je obaviješten i dežurni osnovni tužilac Miroslav Turković.

Na mjesto nesreće vrlo brzo pojavilo se na desetine mještana, koji su sa nevjericom posmatrali vatrogasce koji gase vatru na vozilu “Rasvjete”.

Inspektori i tužilac do kasno u noć ispitivali su vidno uznemirenog i uplakanog poslovođu stradalih. Ispitivali su i direktora firme.

Grupa radnika iz “Rasvjete” negodovala je sinoć zbog fotografa “Vijesti”, koji je slikao mjesto nesreće. Mještani su, međutim, tražili da se slika kabl rasvjete zbog kojeg, kako kažu, muku muče godinama.

“Žalili smo se Elektrodistribuciji da su se kablovi spustili skoro u visini naših kuća. Dva puta dogodilo se da su kablovi pucali i padali u dvorište mještana, srećom tada niko nije stradao. To je tada trebalo da bude opomena za nadležne, ali niko od njih nije ništa uradio”, rekao je jedan od revoltiranih mještana.

Galerija

Bonus video: