Može li Budućnost makar da zaprijeti Budvanskoj rivijeri?

Ako je suditi po finalu Kupa onda ni sada ne treba očekivati veliku neizvjesnost u duelu Budvanske rivijere i Budućnosti
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2014. 10:33h

Finale Kupa je trebalo da pruži odgovor da li i koliko Budućnost, uz silne finansijske i organizacione probleme, može da namuči Budvansku rivijeru koja je nakon Lige šampiona ostala bez kompletne primačke linije (Ćaćić i Marko Bojić otišli na pozajmice u Ren, odnosno Ziratbanku, dok je Milivojević još van stroja zbog hirurške intervencije), kao i korektora (prvo otišao Minić, a onda i Ćulafić).

Međutim, maksimalnih 3:0 u Nikšiću pokazali su da Budvani i u istumbanoj postavi imaju prije svega dovoljno iskustva, ali i kvaliteta, da ne ugroze očekivani uspjeh protiv mladih Podgoričana.

Ako je suditi po tom duelu, onda ni finale plej-ofa, koje startuje večeras u Budvi, ne obećava neku neizvjesnost.

"Svi željno isčekujemo početak plej-ofa. Svakako da neće biti lako, jer imamo dosta problema sa povredama, a neki igrači ne igraju na svojim pozicijama. Ali, mislim da uz naš ozbiljan pristup i maksimalnu angažovanost uspjeh neće izostati. Prva utakmica je mnogo bitna, nadam se da ćemo pobijediti. Budućnost nije nimalo naivan protivnik, i mislim da će biti silno motivisana. Priželjkujemo reprizu fimala Kupa gdje smo boljim servis i blokom došli do trofeja", kaže za “Vijesti” srednji bloker Budvana Ivan Ječmenica, koji je prošlog ljeta stigao iz Budućnosti.

Ulogu apsolutnog favorita, s razlogom, korektor Budućnosti Luka Babić prepušta rivalu.

"Ono što mi možemo da uradimo u ovom trenutku, uzimajući u obzir utakmicu u Kupu, koja, naravno, nije bila najbolji pokazatelj naših mogućnosti, jeste da u meč udjemo maksimalno ozbiljno i angažovano. Pokušaćemo da borbenošću i željom pružimo što kvalitetniji otpor, jer jedino tako možemo nešto značajnije da napravimo", rekao nam je Babić.

Korektor Budvana Slobodan Bojić, još jedan bivši igrač Budućnosti, očekuje teži posao u finalu plej-ofa u odnosu na meč u Kupu.

"Od starta moramo krenuti jako i disciplinovano, ne smijemo potcijeniti Podgoričane. Mislim da će oni opet pokušati da nam prave probleme servisom, jer osim Rašovića, koji je libero, nemamo nijednog pravog primača. Nadam se da tu nećemo imati problema. Mi smo favoriti u ovoj završnici, i od nas se očekuje da plej-of završimo uz maksimalan učinak. Nadam se da ćemo uz dobru igru to i ostvariti", rekao je za “Vijesti” Bojić.

Šansa Budućnosti je u tome da nema šta da izgubi u ovom finalu plej-ofa.

"Budvani su favoriti, mnogo su iskusniji i uigraniji od nas, čemu su, naravno, umnogome doprinjele utakmice koje su igrali u Ligi šampiona. Sa druge strane, mi tek sada na kraju sezone ulazimo u neki takmičarski ritam. Međutim, imamo zaista veliku želju za dokazivanjem i svakako ćemo se truditi da pružimo sto jači otpor Budvanima. Nekoliko njihovih igrača ne igra na svojim pozicijama, pa ćemo i tu tražiti svoju šansu", kazao je za “Vijesti” primač servisa Budućnosti Marko Vukašinović.

Budvani u finalu vode 16-8

U prethodnih sedam finala plej-ofa, Budućnost se radovala dva puta, i to u prve dvije sezone, dok je Budvanska rivijera osvojila pet posljednjih titula.

Ukupan skor u finalu plej-ofa je 16-8 u pobjedama za Budvane, uz ukupan set-količnik u njihovu korist od 54:31.

Budućnost je posljednju pobjedu ostvarila 22. marta 2012. godine, u drugom meču finala plej-ofa sezone 2011/2012, kada je izjednačila na 1:1 u finalnoj seriji, koju je Rivijera na kraju riješila u svoju korist sa 3:1.

Od trećeg meča tog finala plej-ofa Budvani ne znaju za poraz u 12 uzastopnih mečeva protiv “vječitog rivala”, uz set količnik 36:9.

Večerašnja utakmica u Mediteranskom sportskom centru počinje u 18 časova (TV prenos na RTCG). Sude Sonja Simonovska (Bar) i Milorad Delić (Budva).

Bonus video: