Joksimović na klupi katarskog Šamala

Šamal će biti treći klub Ivana Joksimovića u Kataru, pošto je vodio Katar sports klub i El Džaiš (u sezoni 2013/2014. bio proglašen za odbojkaškog trenera godina u Kataru, iako je sa tim timom bio treći u prvenstvu), u kojem je kasnije bio i koordinator mlađih selekcija
134 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Joksimović, Foto: Privatna arhiva
Ivan Joksimović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.08.2018. 10:25h

Nakon tri godina pauze, Ivan Joksimović se vraća na klupu jednog katarskog prvoligaša. Bivši selektor odbojkaške reprezentacije Crne Gore preuzeo je Šamal sports klub, u kojem su u prošlosti igrali i naši odbojkaši, braća Bojić, Vladimir i Marko. Potpisao je ugovor na dvije godine…

"Klub je posljednjih godina bio u sredini tabele i ambicija im je da probaju da naprave iskorak u rezultatskom smislu. Plan je da kroz prvu godinu formiramo ekipu, a da u drugoj napravimo rezultat. Sada pokušavamo da formiramo tim i u potrazi smo za kvalitetnim strancima na poziciji primača i dizača", kaže za “Vijesti” Ivan Joksimović, kome će pomoćnik u stručnom štabu biti statističar naše reprezentacije Pavle Drecun.

Šamal će biti treći klub Ivana Joksimovića u Kataru, pošto je vodio Katar sports klub i El Džaiš (u sezoni 2013/2014. bio proglašen za odbojkaškog trenera godina u Kataru, iako je sa tim timom bio treći u prvenstvu), u kojem je kasnije bio i koordinator mlađih selekcija. Od prije tri godine vodi i armijsku reprezentaciju Katara.

"Sada sam prešao u Šamal jer je Džaiš zvanično prestao sa funkcionisanjem još prošle godine", dodao je Joksimović, čiji su sinovi, takođe, krenuli odbojkaškim stopama, pa je tako, stariji Marko, inače tehničar, član kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore, a mlađi Andrija je libero u pionirskoj selekciji.

Osim u Kataru, Joksimović je dvije i po godine proveo i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u Al Ahliji i Al Ainu.

Prije prvog odlaska u inostranstvo, Joksimović je bio i pomoćni trener Budućnosti, trener mlađih kategorija podgoričkog kluba, pomoćni trener juniorske reprezentacije bivše SR Jugoslavije (kada je selektor bio Veselin Vuković), te član stručnog štaba muške seniorske reprezentacije Crne Gore (takođe sa Vukovićem).

Bio je i trener Budvanske rivijere, sa kojom 2012. godine osvojio duplu krunu. Nakon toga je sporazumno napustio klub i otišao u Katar. Prije devet godine je bio i trener mlađih kategorija u Budvanskoj rivijeri, kojoj je donio prvu titulu prvaka Crne Gore u juniorskoj konkurenciji u klupskoj istoriji.

Na kormilu odbojkaške reprezentacije Crne Gore bio je od 4. februara 2011. godine do 17. maja 2013. godine, nakon čega je sporazumno otišao sa kormila naše selekcije.

Bonus video: