Južna Koreja želi sportiste iz Sjeverne Koreje na AI

Direktor Organizacionog komiteta Azijskih igara Kim Jong So zatražio od predsjednika MOK Tomasa Baha da "uloži napore" i pomogne da se održe "savršene" Azijske igre
0 komentar(a)
Sjeverna Koreja parada, Foto: Beta/AP
Sjeverna Koreja parada, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.04.2014. 10:10h

Organizatori Azijskih igara, koje se ove godine održavaju u Južnoj Koreji, zatražili su od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da pomogne da sportistima iz Sjeverne Koreje učestvuju na tom takmičenju.

U današnjem saopštenju navodi se da je direktor Organizacionog komiteta Azijskih igara Kim Jong So zatražio od predsjednika MOK Tomasa Baha da "uloži napore" i pomogne da se održe "savršene" Azijske igre, tako što će u takmičenjima učestvovati i sportisti uz Sjeverne Koreje.

Državni mediji u Sjevernoj Koreji su u januaru saopštili da će ženske i muške fudbalske reprezentacije te zemlje učestvovati na Azijskim igrama, ali nije poznato da li će i u ostalim sportovima Sjeverna Koreja imati predstavnike.

Azijske igre održaće se od 19. septembra do 4. oktobra u južnokorejskom Inčonu. Učesnici će se takmičiti u 36 sportova, od kojih je 28 olimpijskih.

Bonus video: