Slovačka mora pasti u „Topolici“

Crnogorski odbojkaši večeras (20.15 sati) u Baru igraju drugi meč grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 19.08.2018. 09:35h

Bod iz Kišinjeva mogao bi na kraju biti važan, ali je prava šteta što crnogorski odbojkaši gostovanje u Moldaviji nijesu završili pobjedom protiv domaćina, kojom bi širom odškrinuli vrata plasmana na Evropsko prvenstvo.

Vođstvo od 2:0 u setovima nije bilo dovoljno izabranicima Veljka Bašić da na startu kvalifikacija u grupi C upišu pobjedu, do koje je došla Moldavija, nakon veliko preokreta i tako zakomplikovala put našim odbojkašima...

"Doživjeli smo težak poraz u Moldaviji, iako nismo govorili da u bilo koju utakmicu ulazimo kao favoriti. Ali, očekivali smo i nadali se da ćemo da odigramo bolje, da osvojimo tri boda, pogotovo kada je krenulo stvarno dobro, kada smo poveli 2:0. Ali, ponovila se ta boljka koja nas prati iz godine u godinu, da nakon 2:0 jednostavno kao da ugasimo motor i onda sve krene nizbrdo, a da to niko ne zaustavlja", kaže kapiten “crvenih” Vojin Ćaćić.

Vremena za veliku analizu nema, naši odbojkaši su se vratili u Bar, gdje danas i u srijedu igraju dva meča, prvo protiv Slovačke, a onda protiv autsajdera grupe Islanda. Sve to uz kadrovske probleme, jer je iz reprezentacije odstranjen tehničar Simo Dabović, nakon meča u Moldaviji, navodno zbog svađe sa jednim od saigrača.

Slovaci su u prvom kolu, kod kuće, maksimalnim rezultatom porazili Islanđane, koji su u prvom setu osvojili svega sedam poena!

Meč sa Slovačkom je presudan za Crnu Goru, pobjeda protiv selekcije sa najboljim rejtingom u grupi, i to uz tri osvojena boda, je imperativ za nastavak borbe za plasman na EP (na koje idu pobjednici grupa, te pet najboljih drugoplasiranih selekcija iz sedam grupa).

"Poraz u Slovačkoj smo ostavili iza nas, ne smijemo da se osvrćemo na njega, igrači su toga svjesni. Pokušaćemo sve to da popravimo, ništa još nije izgubljeno. Imamo utakmicu protiv Slovačke, to je dobra i iskusna ekipa, i nadam se da smo izvukli pouke iz poraza u Moldaviji. U meč sa Slovacima ulazimo naoštreni, spremni da damo sve od sebe i iskreno se nadam da rezultat neće izostati", dodao je Ćaćić.

Da pokažemo da imamo karakter

Selektor naših odbojkaša Veljko Bašić svjestan je da je utakmica sa Slovačkom vrlo bitna za njegovu ekipu.

"Iako smo startovali porazom, nada postoji do posljednje utakmice. Po našim proračunima, ako dobijemo dvije utakmice (kod kuće protiv Slovačke i Moldavije, prim.a.), imamo velike šanse da se kvalifikujemo na EP. Nadam se da ćemo protiv Slovačke dati sve od sebe, da ćemo pokazati da imamo karakter, igru, i da ćemo, uz pomoć publike, naravno pobijediti", rekao je Bašić.

Kravarik: Protiv Crne Gore biće znatno teže nego protiv Islanda

Selektor Slovačke Andrej Kravarik je zadovoljan startom kvalifikacija.

"Znali smo da smo veliki favoriti na startu protiv Islanda, ali nismo htjeli da ih potcijenimo. Zadovoljan sam pobjedom u tri seta, i da smo pokazali ostalim timovima u grupi da smo jaki ne samo sa starterima, već i sa igračima koju ulaze sa klupe", rekao je Kravarik.

Na redu je duel protiv Crne Gore.

"Očekujem znatno težu utakmicu protiv Crne Gore od one protiv Islanda", dodao je selektor Slovačke.

Večerašnja utakmica Crna Gora - Slovačka počinje u 20.15 časova. Ulaz u „Topolicu“ je slobodan.

Bonus video: