Ulcinj: Osumnjičen da je pokušao da ubije sugrađanina

“Vijesti” u policiji saznaju da je Kanaćević zadobio lakše tjelesne povrede dok je Gojčaj priveden istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici
0 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Boris Pejović
Ulcinj, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.03.2014. 16:08h

Ulcinjska poilicija uhapsila je Vaselja Gojčaja (59) iz sela Zoganje zbog sumnje da je hicima iz lovačke puške, sinoć oko 19,00 časova, pokušao da ubije komšiju Skendera Kanaćevića.

“Vijesti” u policiji saznaju da je Kanaćević zadobio lakše tjelesne povrede dok je Gojčaj priveden istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio pritvor. Njemu se na teret stavlja krivično djelo pokušaj ubistva.

Pucnjavi je prethodila svađa komšija nakon koje su sijevnule i pesnice. Prema našim saznanjima, deblji kraj izvukao je Gojčaj. On je potom otišao do brata, uzeo sačmaricu i iz dvorišta Kanaćevića ispalio tri hica u pravcu njihove kuće. Jednja sačma pogodila je Kanaćevića u leđa ali je on nakon intervencije doktora, pušten na kućno liječenje., Policija je vrlo brzo privela Gojčaja, koji je, kako je kazao naš sagovornik iz policije, bio u alkoholisanom stanju.

“Tu su odavno poremećeni komšijski odnosi. Zbog svađe sa drugim, komšijom, prije dvije godine, Gojčaju smo oduzeli oružje zatečeno u kući. Zato je i otišao kod brata po pušku” kazao je naš izvor insistirajući na anonimnosti.

"Policijski službenici su odmah po saznanju za događaj, o istom obavijestili nadležnog državnog tužioca, izvršili uviđaj, izuzeli tragove, prikupili obavještenja na okolnosti događaja i lišili slobode V.G. od kojeg je oduzeto oružje kojim je, sumnja se, počinio pomenuto krivično djelo.

Oduzeto oružje i izuzeti tragovi biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

V.G. je, danas, uz krivičnu prijavu, predat nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost", stoji u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: