Korina Šumaher ulaže 12 miliona eura da bi liječila muža kući

Iako su sve prognoze za oporavak slavnog njemačkog vozača pesimistične, Korina je optimista i smatra da će kućna atmosfera na njega pozitivno uticati
55 pregleda 4 komentar(a)
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.03.2014. 11:28h

Korina Šumaher, supruga legendardnog vozača F1 Mihaela, koji je doživeo tešku povredu krajem prošle godine, željela bi da se njegovo liječenje nastavi kod kuće.

Supruga sedmostrukog prvaka Formule 1 je spremna da u njihovoj kući u švajcarskom gradu Glandu, na obali Ženevskog jezera, ugradi specijalizovanu medicinsku opremu, kakva postoji na klinici u Grenoblu, gdje se on sada nalazi.

Kako navodi „Dejli mejl”, a prenosi francuski „Figaro”, instalacija kompletne medicinske opreme namijenjene liječenju i njezi Šumahera koštala bi oko 12 miliona eura.

Iako su sve prognoze za oporavak slavnog njemačkog vozača pesimistične, Korina je optimista i smatra da će kućna atmosfera na njega pozitivno uticati.

Korina Šumaher kaže da bi „kraj nadanja bilo isto što i izdaja” njenog voljenog supruga.

Šumaher je u vještačkoj komi od 29. decembra, poslije teškog pada na skijanju u Francuskoj, kada je glavom udario u stijenu.

Bivši vozač Ferarija i Mercedesa od tada je dva puta bio podvrgnut operaciji.

„Čuda se događaju, a kao bogat čovjek Mihael zaslužuje najbolju njegu koju novac može da kupi. Sav taj novac, nažalost, ne može da popravi ono što mu se desilo. Porodica se priprema za budućnost u kojoj će on biti nepokretan”, rekao je neimenovani prijatelj porodice Šumaher.

Bogatstvo Šumahera se procjenjuje na oko 600 miliona eura.

Bonus video: