Masa: Nisam pogriješio što nisam propustio Botasa

„Čuo sam sve, ali nije bilo najjasnije. Siguran sam da se rezultat ne bi promijenio da sam propustio Valterija”, rekao je Masa, koji je u Maleziji bio sedmi, ispred Botasa
55 pregleda 1 komentar(a)
Felipe Masa i Valteri Botas, Foto: Reuters
Felipe Masa i Valteri Botas, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.03.2014. 11:11h

Godinama je bio broj 2 u Ferariju i izgleda da su mu dozlogrdila timska naređenja. Sada, kada je zvanično lider u Vilijamsu, Felipe Masa je izgleda odlučio da ignoriše naredbe iz boksa...

To se vidjelo na Velikoj nagradi Malezije, kada je iskusni Brazilac, koji je imao problema sa zadnjim krilom i gumama, odbio da propusti klupskog kolegu Valterija Botasa, tako da je Finac ostao osmi.

Da ga je pretekao, imao bi šansu da napadne i Džensona Batona, ali Masa se „pravio lud”.

„Čuo sam sve, ali nije bilo najjasnije. Uradio sam pravu stvar, dao sam sve za tim i to je jedino bitno. Siguran sam da se rezultat ne bi promijenio da sam propustio Valterija, nemam problem sa tim”, rekao je Masa, koji je bio sedmi, ispred Botasa.

U Vilijamsu nisu zadovoljni njegovom reakcijom na stazi Sepang.

„Felipe nije uradio ono što smo željeli. Cilj je da osvojimo što više bodova, svaki put kada se nađemo na stazi”.

„Masa je imao veliku temperaturu motora, plašili smo se da neće uspjeti da završi trku, dok su Botasove gume bile u mnogo boljem stanju i mogao je da napadne Batona”, istakao je direktor tima Rod Nelson.

Masa je trenutno 10. u generalnom poretku vozača sa šest bodova, dok je Botas osmi sa 14. Vilijams je 4. u konkurenciji konstruktora.

Bonus video: