U Italiji ubijen Podgoričanin: Tijelom štitio sina od kiše metaka

Policija ne isključuje mogućnost da je riječ o nekom ranijem sukobu, koji se na kraju završio na najgori mogući način
322 pregleda 18 komentar(a)
Bar Gold u Italiji, gdje je ubijen Podgoričanin Fatmir Marković, Foto: LeccePrima
Bar Gold u Italiji, gdje je ubijen Podgoričanin Fatmir Marković, Foto: LeccePrima
Ažurirano: 31.03.2014. 07:08h

Četrdesetpetogodišnji Fatmir Marković iz Podgorice ubijen je u noći između petka i subote, dva sata poslije ponoći u Trepuciju na jugu Italije, a njegov šesnaestogodišnji sin teško je ranjen u pucnjavi.

Petnaest ispaljenih metaka, tijela oca i sina raznešena mecima kalibra 9x19mm koji su probili aluminijumska vrata toaleta lokala “Gold” u centru grada, cio šaržer ispražnjen do posljednje čaure, slika je koja je dočekala policiju.

Do napretka u istrazi došlo je u satima nakon ubistva - policija je ušla u trag i privela Fabija Antonija Peronea (41) iz Trepucija.

Marković

On je kod sebe imao pištolj “crvena zastava”, srpske proizvodnje. Ispitivan u policiji tokom dana, Perone koji nije odgovorio ni na jedno pitanje istražitelja, na kraju je uhapšen.

Perone je navodno član puljske mafije Sakra Korona Unita i nedavno je izašao iz zatvora gdje je služio kaznu od 18 godina zbog mafijaškog udruživanja.

Prema pisanju italijanskih medija, pronađen je u vikendici roditelja sa tragovima ljudske krvi na odjeći i pištoljem koji odgovara onom koji je korišten za ubistvo Makovića i ranjavanje njegovog sina.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 31. mart

Bonus video: