Još se ne zna ko je i zbog čega ubio Brajovića

Ubice su zapucale na semaforima kod pasarele u podgoričkom naselju Zabjelo, dok je Brajović čekao zeleno svjetlo u automobilu. Vespom su prišli sa desne strane njegovog “rendž rovera” i ispalili smrtonosne hice
666 pregleda 6 komentar(a)
Aleksandar Brajović, Foto: Zoran Đurić
Aleksandar Brajović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.08.2018. 06:34h

Ni nakon više od tri godine crnogorski istražitelji nijesu utvrdili ko je, zbog čega i po čijem nalogu likvidirao 47-ogodišnjeg Aleksandra Brajovića, koji je još od devedesetih godina važio za bezbjednosno interesantnu osobu.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti”, ta istraga ponovo je aktuelizovana nedavno, nakon što je “pala” kriminalna grupa Nikšićanina Ranka Radulovića.

Veze Radulovićevog klana sa tim slučajem možda budu saopštene u ponedjeljak, kada će pred sudijom za istragu na pitanja osumnjičenih i njihovih advokata odgovarati zaštićeni svjedok, kodnog imena Jadranko Jonski.

Brajović je ubijen 15. avgusta 2015. godine.

Ubice su zapucale na semaforima kod pasarele u podgoričkom naselju Zabjelo, dok je Brajović čekao zeleno svjetlo u automobilu.

Vespom su prišli sa desne strane njegovog “rendž rovera” i ispalili smrtonosne hice.

Nakon ranjavanja, 47-godišnjak je prebačen u Klinički centar, gdje su se ljekari uzaludno borili za njegov život na operacionom stolu.

Istražitelji su nezvanično tvrdili da su za tu profesionalnu akciju angažovane osobe iz neke od susjednih zemalja.

Iz fioka su izvukli slučaj star više od 13 godina, kada je Brajović uhapšen a potom, na osnovu izjave svjedoka saradnika Antonia Mračevića, i pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora zbog šverca tri i po kilograma kokaina.

Tokom tog suđenja Brajović je negirao krivicu, a za šverc kokaina koji je pronađen pored njegove kuće u podgoričkom naselju Zabjelo, optuživao je mnoge osobe.

Na glavnom pretresu 10. januara 2006. optužio je Podgoričanina Vjekoslava Lambulića - da je donio kesu sa drogom i ostavio je u garaži blizu njegove kuće.

U aprilu 2011. godine, kada se zbog iste droge sudilo upravo Lambuliću, Brajović se pojavio kao svjedok i tvrdio da je sve što je ranije kazao slagao, objašnjavajući da je to uradio da bi se osvetio Lambuliću jer ga ovaj nije zaštitio kada mu je zatražio pomoć.

“Lambulić nema veze sa ovim kokainom, on nije donio kesu sa drogom u garažu kod moje kuće na Zabjelu. On nema veze sa kokainom. Izvinjavam se njemu i njegovoj porodici što sam im nanio bol svojom lažnom izjavom na suđenju 10. januara, 2006”, kazao je tada Brajović.

On je istovremeno za šverc optužio Albanca čija ime nije želio da otkrije, ističući da je posao sa drogom prihvatio jer je strahovao za živote svoje braće.

“Mladić iz Albanije je kasnije došao pješice do moje kuće i donio kokain.... Ne želim da kažem kako se zove taj Albanac iz Sarajeva, jer mi braća žive u Albaniji, pa ne želim da neko od njih bude ubijen”, rekao je on.

Bonus video: