Arsenal iz Tivta prvak Crne Gore u ragbiju 7

Ragbi 7 je olimpijska verzija standardnog ragbija koji se zove ragbi 15. Ova verzija će se vratiti u porodicu olimpijskih sportova na narednim igrama u Brazilu
51 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2014. 09:38h

Arsenal iz Tivta prvak je Crne Gore u ragbiju 7, jer je na turniru na Jazu u finalu pobjedio ekipu Ragbi kluba Lovćen rezultatom 27:10.

Treća je bila Budućnost, četvrti Nikšić, peti Jadran Portonovi iz Herceg Novog i šesti Ragbi klub Mornar iz Bara.

Ženske ekipe Srsenala i Budućnosti odigrale su nerješeno 0:0.

Trener Arsenala, koji je najstariji ragbi klub u Crnoj Gori, osvajač prošlogodišnjeg prvenstva u ragbiju 7 i jesenjeg dijela prvenstva u ragbiju 15, Nebojša Labović kazao je da imaju sve veću konkurenciju.

"Iako oslabljeni pokazali smo da je kvalitet igrača, tehnika igre i iskustvo na našoj strani", kazao je Labović.

Drugoplasirani klub Lovćen osnovan je tek prije nešto više od mjesec dana većinom od bivših igrača Budućnosti i Arsenala, a njegov predsjednik je bivši crnogorski rukometni reprezentativac Goran Đukanović.

Jadran Portonovi osnovan je početkom ove godine i čine ga većinom stranci iz zemalja britanskog komonvelta gdje je ragbi najpopularniji sport. Ovaj klub počeo je upis novih članova i podmlatka.

Klub Nikšić osnovan je u ljeto prošle godine, a ragbi klub Mornar krajem prošle godine od momaka iz Bara koji većinom ranije nijesu imali kontakta sa ovim sportom i bili su ekipa sa najmanje iskustva na ovom takmičenju.

Takođe ova turnir je poslužiti kao selektivni za odabir igrača za reprezentaciju, koja će se u istoj disciplini takmičiti u Solunu krajem maja, na turniru Evropske B divizije.

Ragbi 7 je olimpijska verzija standardnog ragbija koji se zove ragbi 15. Ova verzija će se vratiti u porodicu olimpijskih sportova na narednim igrama u Brazilu.

Galerija

Bonus video: