Mitrović priznao učešće u prebijanju novinarke Dana, ostali negiraju

Nikčević je brutalno pretučena 3. januara kada ju je muškarac sa fantomkom na glavi i obučen u crno, više puta udario gumenom palicom po glavi
212 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2014. 13:07h

Da su petorica od šest Nikšićana osumnjičenih za brutalno prebijanje novinarke “Dana” Lidije Nikčević - Željko Miletić (47), Vukašin Đurđevac (27), Nikola Bulatović (27), Zoran Abramović (51) i Milovan Gardašević (62), negirali krivicu "Vijestima" su potvrdili njihovi branioci po službenoj dužnosti Sava Kostić i Ivan Šljukić.

Zasad sve upućuje na to da je šesti osumnjičeni, Vladimir Mitrović (31) tužilaštvu priznao sve i detaljno opisao svoje učešće u prebijanju novinarke.

"Jedan od osumnjičenih je u cjelosti priznao izvršenje krivičnog djela", saopštio je na pres konferenciji osnovni tužilac Stevo Šekarić.

Branilac Mitrovića Ivan Labudović, u telefonskom razgovoru “Vijestima” rekao je da stav svog klijenta još neće iznositi.

"Pošto su u pritvoru, naša je profesionalna i moralna obaveza da prenosemo ono što su oni tokom saslušanja rekli. Kategorično negiraju krivično djelo. Vjerovatno imaju dokaze i gdje su bili", rekao je branilac Đurđevca, Bulatovića i Abramovića, Sava Kostić.

On dodaje da je Bulatović na saslušanju ispričao da je te večeri radio u kafiću “Atrijum”.

"Ako su sačuvani, za to postoje i snimci sa kamere, što će u toku postupka biti nedvosmisleno utvrđeno", rekao je Kostić.

Nikčević je brutalno pretučena 3. januara oko 19.15 časova u Ulici serdara Jola Piletića. Tada ju je muškarac sa fantomkom na glavi i obučen u crno, više puta udario gumenom palicom po glavi.

Milovan Gardašević

Nakon tromjesečne istrage, policija je prije dva dana stavila tačku na taj slučaj. Na pres konferenciji organizovanoj tim povodom saopšteno je da se Miletić, vlasnik pogrebnog preduzeća “Narcis”, sumnjiči da je naručio i finansirao prebijanje Nikčevićeve, dok je Gardašević osumnjičen za planiranje i prebijanje novinarke.

I njih dvojica negirala su krivično djelo.

"Oni to kategorično odbacuju. U sudskom postupku će se svakako utvrditi šta je istina i ko je koliko umiješan u krivično djelo“, kazao je njihov branilac Šljukić.

Nastupe tužilaštva i policije, branioci Miletića, Đurđevca, Bulatovića, Abramovića i Gardaševića, ocijenili su preuranjenim, ali i vidom pritiska na javnost koja bi “mogla steći utisak da su već svi krivi”, iako suđenje još nije ni počelo.

"Meni djeluje simptomatično takvo priznanje budući da njih pet jednoglasno negiraju izvršenje krivičnog djela, pa je pitanje kakvo je to priznanje. Da li je to pravno valjan i relavantan dokaz, zbog toga što je neophodno utvrditi pod kakvim je okolnostima to priznanje dato i sve dovodeći u vezu sa navodima odbrane ostalih osumnjičenih. Ovo je po mom mišljenju prejudiciranje ove krivično - pravne stvari, jer oni već unaprijed osuđuju navodne vinovnike ovog dođaja“, rekao je Kostić.

Nikčević je poslije hapšenja osumnjičenih ispričala da je nakon pisanja o zloupotrebi opštinskog pečata dobijala prijetnje od Mitrovića.

Advokati Kostić i Šljukić predlažu “da po uzoru na države regiona”, suđene njihovim branjenicima bude “ uz prisustvo kamera”, kako bi javnost mogla imati neposredni utisak o toku suđenja.

Galerija

Bonus video: