Šta sve Šarić ima u Pljevljima

Sve šta je sagrađeno parama od prodaje droge i danas dobro posluje kao zakupljen prostor koji izdaje crnogorska Uprava za imovinu
480 pregleda 22 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2014. 17:02h

Niko ne zna tačno koliko je novca, uz podršku prethodne lokalne vlasti, od 2006. godine Darko Šarić uložio u rodni grad Pljevlja.

Sve šta je sagrađeno parama od prodaje droge i danas dobro posluje kao zakupljen prostor koji izdaje crnogorska Uprava za imovinu.

Pojedini mediji pišu da će do kraja godine Dušku Šariću, koji se vodio kao vlasnik zaplenjene imovine u Pljevljima, a trenutno je u zatvoru, ti objekti biti vraćeni.

Da li je moguće da je hapšenjem samo jednog čovjeka ovdje zaustavljen bolji život? Budite sigurni da bi ogromna većina Pljevljaka svakodnevni silazak brojnih novinarskih timova u taj grad i te kako mijenjala za dolazak Šarićevih građevinskih mašina.

Trag prljavog novca vidljiv je na svakom koraku. Zbog ogromnih troškova održavanja, crnogorska uprava za imovinu izdaje u zakup većinu zaplijenjenih objekata.

Diskoteka "Minicipijum S" podignuta na mjestu nekadašnje porodične kuće Šarića i klub "4 sobe" najposjećenija su mjesta u gradu.

Benziska pumpa "Mat petrol" toči gorivo, a u stovarištu na putu ka Gradacu još se može vidjeti jedan broj nekada impozantne kolekcije Šarićevih građevinskih mašina i kamiona. I dalje se priča o nedovršenim megalomanskim idejama narko bosa.

Šarićeva pumpa u Pljevljima (Foto: Goran Malidžan)

Drugi veliki neostvareni projekat bila je cementara u Otilovićima, čiju je gradnju prekinula akcija "balkanski ratnik". Novinar lista Dan iz Pljevlja Božo Jelovac kaže da je on imao jako uporište u prethodnoj lokalnoj vlasti.

Bivši predsjednik opštine Pljevlja, a sada poslanik DPS-a Fillip Vuković bio je isuviše zauzet kampanjom zbog lokalnih izbora da bi odgovorio na pitanja B92.

Koliko je tačno prljavog novca uloženo u ovaj grad od 2006. godine, može samo da se nagađa. Pojedini crnogorski mediji najavljuju da će do kraja godine Dušku Šariću, Darkovom bratu, koji zbog pranja novca služi zatvorsku kaznu u Bijelom polju, oduzeta imovina biti vraćena.

Galerija

Bonus video: