SDP tuži Informer zbog teksta o Lučkoj kapetaniji

U saopštenju partije navodi se da je riječ o "brutalnoj zloupotrebi medijskog prostora i iznošenju izmišljotina" na račun SDP-a
73 pregleda 68 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2014. 17:23h

Socijaldemokratska partija (SDP), povodom, kako su naveli, notornih nesitina u današnjem "Informeru" kojima se ta partija dovodi u vezu sa malverzacijama u Lučkoj kapetaniji, pokrenuće sudski postupak protiv te dnevne novine.

U saopštenju partije navodi se da je riječ o "brutalnoj zloupotrebi medijskog prostora i iznošenju izmišljotina" na račun SDP-a.

Informer je objavio informacije o navodnim pronevjerama u preduzeću Lučka kapetanija, a iz SDP-a ističu da je taj slučaj otkrilo i procesuiralo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva na čijem je čelu bio Andrija Lompar, ministar iz SDP-a.

"Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je odmah nakon što je dobilo informaciju o ovom slučaju i formalno podnijelo krivičnu prijavu Upravi policije i tim povodom su određena lica u policiji i dala iskaz. Ovaj slučaj upravo pokazuje odgovoran i profesonalan odnos drzavnih organa i funkcionera SDP-a u prijavljivanju i procesuiranju koruptivnih djela", navodi se u saopštenju.

U SDP-u primjećuju da je, "nakon skandala i falsifikovanja stavova američke ambasade, ovaj iznajmljeni tabloid je krenuo u prizemni, ali vrlo providni napad na SDP".

"Poslije napada na američku ambasadu, napad na SDP doživljavamo logičnim slijedom borbe protiv evroatlanskih integracija Crne Gore. Poručujemo njima i nalogodavcima koji se kriju iza njih da se okanu uzaludnog posla blaćenja i kompromitovanja Socijaldemokratske partije", ocjenjuju iz SDP-a.

SDP je medijima proslijedio i dio dokumentacije koja, kako tvrde, pokazuje svu neistinitost navoda "Informera":

Galerija

Bonus video: