Nezaboravne akcione heroine

Neke od holivudskih dama bile su impresivne u akcionim ostvarenjima i naučnofantastičnim filmovima
215 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2014. 13:18h

Brojne holivudske dame ostale su zapamćene po ulogama u romantičnim komedijama ili dirljivim dramama, dok su neke od njih bile impresivne u akcionim ostvarenjima i naučnofantastičnim filmovima.

Evo liste naoružanih, opasnih, a ujedno i zgodnih glumica - junakinja koje su u isto vrijeme šarmirale gledaoce i plašile suparnike u filmovima.

Mila Jovović - Resident Evil

U filmu “Resident Evil” glumica Mila Jovović tumači lik Alis, koja izgleda kao fotomodel, ali se bez na izgled snažno bori protiv hordi zombija, bez straha da će slomiti nokat.

Mnogi smatraju da je uprvo zbog nje ovaj film, snimljen po uzoru na video igru postao veoma gledan i uspješan.

Anđelina Džoli - Tomb Raider

I ovaj film snimljen je na osnovu video igre, a može se reći da je ovoga puta ostvarenje proslavilo glavnu glumicu, odnosno Anđelinu Džoli, koja je igrala Laru Kroft, lovca na blago.

Ona je postala poznata kao heroina velike ljepote, koja posjeduje širok asortiman oružja i vještina, naročito borilačkih.

Sigurni Viver - Alien

Sigurni Viver tumači lik Ripli, koja je član posade svemirskog broda. Ona ne samo da je veoma zgodna, već i pametna, a u naučnofantastičnom klasiku iz 1979. izlazi na kraj sa preuzimanjem zapovjedništva nad letjelicom, ali i sa opasnim vanzemaljskim parazitom, koji istovremeno lovi nju.

Skarlet Johanson - The Avengers

Glumica koja je tokom prošle godine osvojila epitet najsek sipilnije žene svijeta, Skarlet Johanson za potrebe oživljavanja lika iz Marvelovih stripova, transformisala se iz zgodne plavuše u još zgodniju crvenokosu djevojku, koja je utegnuta u crnom kostimu.

Ona, odnosno njen lik Crna udovica se bez problema bori protiv velikog broja negativaca koji se pojavljuju u filmu “Osvetnici”.

Šarliz Teron - Aeon Flux

Mnogi su zaboravili igranu adaptaciju animiranog naučnofantastičnog serijala “Aeon Flux”, ali se svi sjećaju Šarliz Teron, koja je igrala glavnu ulogu.

Ona tumači lik istoimene junakinje koja je članica podzemne organizacija, čija je misija eliminacija uglednog političara.

U uskoj odjeći i uz pomoć borbenih vještina ona će bez problema uraditi ono što je naumila.

Džesika Bil - Blade: Trinity

Džesika Bil je odavno omiljena glumica muškarcima koji vole žene sa mišićima, pa nije čudno što je njeno tijelo dobro ispromovisalo novu filmsku verziju “Buffy”.

U filmu Ebigejl možda nije naslijedila ljepotu od svog oca Krisa Kristofersona, ali zato jeste talenat prekaljenog lovca na vampire i sve tajne tog zanata.

Kejt Bekinsejl - Underworld

Dok Džesika Bil lovi natprirodna bića koja se hrane krvlju ljudi, Kejt Bekinsejl je u ostvarenju “Underworld” vampir, a mnogi bi dodali vampir sa najboljim tijelom i najboljim prigodnim komadom odjeće za pokazivanje tog tijela.

Dženifer Garner - Elektra

Prije desetak godina Dženifer Garner osvojila je fanove akcionih trilera i to uz pomoć nekoliko filmova u kojima je jurila teroriste, igrala tajnog detektiva, a jedna od najzapamćenijih uloga je ova u kojoj sa budućim suprugom Benom Aflekom igra plaćenog ubicu, naoružana hladnim oružjem.

Linda Hamilton - Terminator

U kultnom filmu “Terminator”, Linda Hamilton tumači Saru Konor, a scene u kojima radi sklekove u mentalnoj instituciji ili nožem urezuje “No fate” u drvo, postale su kultne.

Ona je majka koja spašava sina, ali i čovječanstvo.

Uma Turman - Kil l Bill

Ova glumica u trilogiji “Kil l Bill” igra Crnu Mambu, koja odlučuje da napusti jedinicu savršenih ubica okrećući se ka mirnom životu.

Međutim povlačenje iz te karijere neće joj donijeti mir, već sasvim suprotno, pa će Uma Turman u svom najljepšem izdanju juriti za dojučerašnjim saradnicima, kako bi ukrstili mačeve i odmjerili snagu u borilačkim vještinama.

Džesika Alba - Fantastic Four

U filmu “Fantastična četvorka”, jedna od najljepših glumica na svijetu Džesika Alba, kao Suzan Storm odlazi sa kolegama astronautima u svemir, gdje preživljava svemirsku oluju. Po povratku na Zemlju otkrivaju da posjeduju super moći, a Albin može postati nevidljiv.

Dženifer Loren - The Hunger Games

Glumica koja je odlučila da napravi pauzu kada je u pitanju filmska karijera, Dženifer Lorens, ostvarila je značajan uspjeh ulogom Ketnis u filmu “Igre gladi”. Za razliku od koleginica sa ove liste ona se ne bori sa negativcima, već ljudima koji su kao i ona prinuđeni da se u nedođiji bore do posljednjeg. Osim što zna da napravi i koristi improvizovano oružje, njen lik je i veoma snalažljiv što donosi bonus poene.

Keri En Mos - Matrix

Dok je ženski dio publike uzdisao za Kijanu Rivsom, muškarci su uživali tijelu Keri En Mos, odnosno Triniti u utegnutom odijelu.

Za svojim kolegom nije zaostajala ni kada je u pitanju udaranje i tuča sa negativcima koji ih jure tokom cijelog filma.

Galerija

Bonus video: