Stanković: Ostavite nas više, kaznite Ašanina i Veljovića

“Okrivljenima je obećano da će biti oslobođeni”, tvrdi Kavarić
73 pregleda 3 komentar(a)
Goran Stanković, Foto: Savo Prelević
Goran Stanković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2014. 15:11h

Bivši policajac Goran Stanković, juče po ko zna koji put morao je da dođe u Osnovi sud i ponovi da je pokojni bokser Aleksandar Pejanović prebijen u podgoričkoj betonjerci 2008. godine.

On je svjedočio u predmetu protiv policajaca Ivice Paunovića, Milana Kljajevića i Milanka Lekovića.

Stanković je ponovio da ostaje pri svemu što je bezbroj puta rekao i prilikom izlaska iz sudnice poručio sutkinji Larisi Mijušković-Stamatović: “Ne griješite se više o mrtvoga i mene živoga, osudite egzekutore (Predraga) Ašanina i (Veselina) Veljovića, ovo pred nama su žrtve koje su to prihvatile”.

Branilac policajaca, advokat Nikola Martinović, tražio je da sutkinja na sljedećem ročištu u tom predmetu izvrši uvid u oslobađajuću presudu starješinama podgoričke policije Ratku Rondoviću i Dušanu Raičeviću, koji su bili optuženi za isto krivično djelo. Rondoviću i Raičeviću, koji su pravosnažno oslobođeni i vraćeni u službu, sudila je ista sutkinja. Stamatović je uvažila Martinovićev predlog.

Punomoćnik oštećene porodice Pejanović, advokat Dalibor Kavarić, tu odluku sutkinje tumači kao uvod u oslobađajuću presudu.

“Okrivljenima je od strane kriminalizovanog dijela policijske službe obećano da će biti oslobođeni za predmetno krivično djelo, kao što su oslobođeni Raičević i Rondović i to iz razloga što bi eventualno njihovo osuđivanje i poklanjanje vjere svjedoku Stankoviću bilo kontradiktorno sa stavom suda da je Stanković lagao u predmetu Raičevića i Rondovića”, rekao je Kavarić.

Kazao je da bi u protivnom bio demantovan navod Veljovića da Pejanović nije prebijen.

Bonus video: