Milić: Policajcu od mene ne prijeti opasnost

"Kada je moj drug ranjen, doživio sam veliki stres i šok, ali siguran sam da nikog nijesam povrijedio", rekao je Milić
360 pregleda 28 komentar(a)
Luka Minić, Foto: Zoran Đurić
Luka Minić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.03.2014. 09:04h

Zagoričaninu Luki Miliću na teret se stavlja da je policajca Svetislava Dašića vrijeđao i posovao govoreći mu: "Radio-vezu ću ti nabiti usta".

To piše u optužnom aktu podgoričkog Osnovnog tužilaštva, koje Milića i njegovog prijatelja Milovana Perovića, tereti za krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene radnje i oštećenje tuđe stvari.

Perović i Milić optuženi su da su akteri divljanja u Kliničkom centru sredinom februara.

Suđenje zbog tog slučaja počelo je juče pred sudijom Osnovnog suda Goranom Đukovićem.

Milić je, iznoseći odbranu, kazao da se ne sjeća šta je sve kazao te noći, ali da se zbog svega izvinjava Dašiću.

"Ne vidim razlog da bi policajac Dašić lagao, s obzirom na to da je stariji, ozbiljan policajac, izvinjavam se ovom prilikom i mogu da kažem da mu od mene ne prijeti nikakva opasnost", rekao je Milić.

Dodao je da ne pripada nijednoj kriminalnoj grupi i da to nije njegov smisao života.

"Kada sam čuo da je moj kršteni kum Dražen Boričić ranjen, došao sam u Klinički centar. Doživio sam tada veliki stres i šok, ali siguran sam da nikog nijesam povrijedio", rekao je Milić.

Perović je kazao da se i ne sjeća da je 15. februara vidio policiju u Kliničkom centru.

Branilac okrivljenog Milića, advokat Danilo Mićović, kazao je da je njegov klijent okrivljen samo zbog pritiska medija.

"Uprava policije je pod pritiskom medija iskonstruisala čitavu priču. To se može potvrditi i u službenoj zabilješci u kojoj nije ni pomenuta prijetnja i napad na policajca Dašića. Žalosno je kad mediji hapse, zatvaraju i puštaju", rekao je Mićović.

Sudija Đuković naložio je da se na narednom ročištu obavi psihijatrijsko vještačenje okrivljenih, kako bi se utvrdilo kakvo je bilo njihovo psihičko stanje na dan incidenta.

Grupa muškaraca iz Zagoriča 15. februara divljala je po Kliničkom centru, gurala direktora Urgentnog centra dr Vladimira Dobričanina i zahtijevali su da uđu u operacionu salu, gdje su ljekari pomagali njihovom ranjenom prijatelju...

Nedugo nakon toga oni su, prema optužnom aktu, vrijeđali i ometali policajce koji su došli da ih obuzdaju, ali i slomili staklo na Kliničkom centru.

Sljedeće ročište zakazano je za 11. april.

vladimir otašević

Bonus video: