Milačić objavio širi spisak seniorki kvalifikacije za EP

Kvalifikacioni turnir biće odigran u Baru od 9. do 11. maja, a pored Crne Gore igraće još i reprezentacije Bosne i Hercegovine, Litvanije i Estonije.
0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 28.03.2014. 10:04h

Na prvom spisku novog-starog selektora odbojkašica Vladimira Milačića, za prvu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se iduće godine igra u Belgiji i Holandiji, samo je jedno novo ime – libero Luke Bar, mlađana Melisa Cenović, zahvaljujući partijama u posljednje dvije sezone, tokom koje je iskoristila šansu nakon teške povrede Natalije Milivojević.

Ostale igračice na širem spisku od 24 imena su ranije bile pozivane, ali su pojedine otkazivale zbog povreda, te obaveza u klubovima ili, pak, na fakultetu.

"Ovaj spisak je najbolje sa čime raspolažemo. Treba da obavim još neke razgovore, prije nego za 10-ak dana skratim spisak na one koje će početi pripreme", rekao je Milačić za “Vijesti”.

Za prvu rundu kvalifikacija, međutim, moglo bi se dogoditi da primač servisa njemačkog Visbadena Ksenija Ivanović ne dođe, jer se peti meč plej-ofa igra 12. maja, a kvalifikacioni turnir je od 9. do 11. maja. Takođe, najbolja crnogorska odbojkašice Tanja Bokan sa Kanom 8. maja u Parizu igra meč za titulu, pa u Bar ne može stići prije 9. maja, pa je pitanje koliko će moći da pomogne.

"U svakom slučaju, obje su na raspolaganju reprezentaciji, voljne su da dođu da nam pomognu, i tu nema ništa sporno. Vidjećemo koliko ćemo moći da računamo na Tanju, a Ksenija će doći u Bar ako finale plej-ofa, eventualno, bude trajalo u tri meča. Suvišno je i govoriti koliko bi nam njih dvije značile", dodao je Milačić, uz napomenu da je tehničarka Maja Potpara otkazala zbog problema sa ramenom.

Pored Crne Gore, na kvalifikacionom turniru u Baru nastupiće još i reprezentacije Bosne i Hercegovine, Litvanije i Estonije. Plasman u drugu rundu kvalifikacija izboriće prve dvije reprezentacije iz grupe.

Okupljanje reprezentativki i početak priprema zakazan je za 24. april u Baru.

Spisak

Tehničari

Evgenija Milivojević (Luka Bar)

Marija Bojović (Budućnost)

Marija Đonović (Morača)

Korektori

Neda Vujadinović (Budućnost)

Elza Hadžisalihović (Luka Bar)

Nikoleta Perović (Luka Bar)

Jelena Šofranac (Partizani, Albanija)

Primači

Tatjana Bokan (Kan, Francuska)

Ksenija Ivanović (Vizbaden, Njemačka)

Danijela Džaković (Jedinstvo Užice, Srbija)

Jelena Cvijović (Dinamo Pančevo, Srbija)

Dragana Peruničić (Budućnost)

Iva Vujošević (Galeb)

Tamara Kovačević (Luka Bar)

Milana Rovčanin (Budućnost)

Srednji blokeri

Marija Sandić (CSM Targovište, Rumunija)

Ana Otašević (Unik Pjatra, Rumunija)

Marija Milović (Luka Bar)

Jelena Rosić (Luka Bar)

Tijana Jakić (Partizani, Albanija)

Andrea Laković (Dudingen, Švajcarska)

Libera

Ana Raičević (Budućnost)

Dragana Vulević (Galeb)

Melisa Cenović (Luka Bar)

Bonus video: