Dojava o bombi u ulcinjskoj Opštini stigla iz Beograda

“Znamo dobro ko je imao vlast i novac, pa sve preko noći izgubio. Vjerujemo da ćemo uskoro imati sve dokaze”...
57 pregleda 5 komentar(a)
bomba, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
bomba, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 28.03.2014. 16:43h

Dojava o postavljanju bombe u zgradi ulcinjske Opštine, koja je prije deset dana izazvala pravu paniku kod zaposlenih, stigla je telefonske govornice u Beogradu.

Prema informacijama “Vijesti” iz policije, inspektori uveliko češljaju spisak Ulcinjana koji su tog dana boravili u prijestonici Srbije. Sagovornik “Vijesti”, koji je insistirao na anonimnosti, ispričao je da inspektori vjeruju da lažna dojave o bombi ima političku pozadinu.

“Motiv je vlast, dobit od vlasti i gubitak vlasti”, rekao je visoki funkcioner policije.

Jedan od ulcinjskih političara, koji je nedavno prvi put boravio u Beogradu, prema njegovim riječima, imao je motiv da uradi nešto tako. “Zna se ko je držao finansije u Opštini”, rekao je on.

“Motiv je vlast, dobit od vlasti i gubitak vlasti”, rekao je visoki funkcioner policije

Na pitanje “Vijesti” da li misli na aktuelnog predsjednika Opštine Fatmira Đeku, koji je svojevremeno bio sekretar za budžet i finansije da bi potom njegove partijske kolege držale isti resor u vlasti sa Forcom, on je odgovorio odrečno. “Đeka je tada tu bio samo formalno. Zna se ko je stvarno kontrolisao finansije”, rekao je on neodređeno.

On nije odgovorio na pitanje da li su pod lupom bivši gradonačelnici Gzim Hajdinaga i Nazif Cungu, ali je rekao: “Znamo dobro ko je imao vlast i novac, pa sve preko noći izgubio. Vjerujemo da ćemo uskoro imati sve dokaze”.

Nepoznata osoba sa fiksnog broja pozvala je 19. marta dežurnu službu policije i javila da je u Opštini postavljena bomba. Policija je brzo evakuisala zaposlene, a nakon nekoliko sati, pripadnici Antidiverzantske jedinice SAJ- a, utvrdili su da je riječ o lažnoj dojavi.

To je treći put u posljedenjih nekoliko godina da policiji stižu lažnje dojave o postojanju bombe u Opštini - prvi put to je bilo nakon priznanja nezavisnosti Kosova, a poziv je stigao sa njemačkog broja. Drugi put u septembru 2012, neposredno prije inauguracije Cungua za novog predsjednika Opštine.

Sagovornik “Vijesti” uz ulcinjske policije, “Vijestima” kazao da postoji veza između septembra 2012. i marta 2014., kada je takođe trebalo da se održi sjedenica SO i izaberu potpredsjednici Opštine i sekretar Skupštine.

“Očigledno je da postoji veza između septembra 2012, budući da je poziv takođe upućen iz Beograda i poziva od danas i istragu ćemo usmjeriti i u tom pravcu. Neke prve indicije govore da su vjerovatno u pitanju unutrašnji politički krugovi motivisani nezadovoljstvom postizbornim koalicijama i novouspostavljenim vlastima u gradu”, kazao je tada sagovornik “Vijesti”.

Bonus video: