Martinović osuđen na 26 mjeseci zatvora, zbog zloupotrebe položaja

Okrivljeni Zoran Martinović, piše u presudi, dvije firme iz Budve oštetio je za oko 237.000 eura
146 pregleda 0 komentar(a)
novac zatvor, Foto: Shutterstock
novac zatvor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.03.2014. 17:00h

Zoran Martinović iz Budve osuđen je na dvije godine i dva mjeseca zatvora, zbog zloupotrebe položaja.

To je saopštila sutkinja podgoričkog Višeg suda Biljana Uskoković.

Okrivljeni Martinović, piše u presudi, dvije firme iz Budve oštetio je za oko 237.000 eura.

On je kao izvršni direktor knjigovostvene firme „Martinović consalting“ DOO iz Budve, koristeći blanko naloge i pečate koje su mu ostavljala odgovorni budvanskih firmi „Jelenik“ i „Scout“, podizao novac sa njihovih računa za vlastite potrebe potrebe.

Martinović je tokom 2009. sa računa firme „Scoutt“, u nekoliko navrata podigao 36.400 eura za lične potrebe, dok je 2008. sa računa građevinskog preduzeća „Jelenik“ podigao oko 200.000 eura.

U obrazloženju presude, Uskoković je, između ostalog, kazala da je Martinovića osudila na osnovu njegovog priznanja u policiji - da je bez odobrenja klijenata podizao novac sa njihovh računa.

"Martinović je u pretkrivičnom postupku priznao da je podizao novčana sredstva putem naloga. Tvrdnja okrivljenog da te naloge nije on potpisao, obezvrijeđena je svjedočenjem izvršnog direktora firme Jelenik Vasilja Makarova”, kazala sutkinja.

Dodala je da sud nje prihvatio Martinovićevo negiranje krivičnog djela tokom postupka, jer je “sve dokazano materijalnim dokazima, kao i nalazima vještaka grafološke i finansijske struke”.

Bonus video: