CGSAMSK negirao da ne funkcioniše

Crnogorski savez auto-moto sportskih klubova negirao je danas da ta asocijacija ne funkcioniše, uz najavu žalbe na odluku Uprave za sport
79 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Velimirović, Foto: Luka Zeković
Dragan Velimirović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.03.2014. 15:00h

Crnogorski savez auto-moto sportskih klubova (CGSAMSK) negirao je danas da ta asocijacija ne funkcioniše, podsjećajući na organizaciju prošlogodišnje međunarodne brdske auto trke Glava Zete – Bogetići.

Uprava za mlade i sport objavila je da je CGSAMSK zbog brojnih nepravilnosti u radu izbrisan iz Registra sportskih organizacija,

Predsjednik Borda direktora CGSAMSK Dragan Velimirović kazao je da je "apsurdna činjenica" da za odluku Uprave saznaje iz medija.

“Neistrina je da nijesu mogli nikog da dobiju na telefon, nije samo Dragan Velimirović CGSAMSK već mnogi funkcioneri, predsjednik, dva potpredsednika, izvršni direktor, njegov zamjenik. Nije tačno da mi ne funkcionišemo, dokaz toga je prošlogodišnja međunarodna brdska auto trka na Glavi Zete Bogetić. Pojašnjenja radi, Savez ne organizuje trke već sprovodi pravila u skladu sa Statutom i Zakonu o sportu”, piše u saopštenju Velimirovića.

On je kazao da je CGSAMSK prvi u Crnoj Gori uveo međunarodna sportska pravila, uskladio opšta akta, imenovao funkcionere, napravio najdemokratskiji Statut od svih saveza u Crnoj Gori.

“Sve se to može i naći na našem sajtu. Ne bismo mogli biti preregistrovani da nijesmo uradli sve u skladu sa Zakonom, a Rješenje o preregistraciji je potpisalo Ministarstvo, a ne Uprava. Ako su i počeli inspekcijski nadzor trebali su da nam uruče rješenje o istom, koje mi nikad nijesmo ni dobili”, kazao je Velimirović.

On je kazao da je Crna Gora pravna država i da ne sumnja u pravdu.

"Podnijećemo žalbe nadležnim državnim organima da poništite to suludo i bespravno rješenje. Svrha Uprave za mlade i sport je da registruje, pomaže sport, a ne da briše sportske organizacije", kazao je Velimirović.

Bonus video: