Blic: Sokovića jure i policija i mafija

"Na njega mogu da pokušaju da svale i svu krivicu, a to je zgodnije da urade ako nikada ne bude uhapšen"
504 pregleda 9 komentar(a)
Goran Soković i Darko Šarić, Foto: Savo Prelević
Goran Soković i Darko Šarić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.03.2014. 08:22h

Odbjeglog Pljevljaka Gorana Sokovića, koji se smatra za desnu ruku nedavno uhapšenog Darka Šarića, osim policije, juri i mafija iz regiona, piše "Blic".

Soković (43) je optužen da je uz Šarića bio glavni organizator koji je davao naređenja i organizovao transport kokaina.

"Pošiljke koje je on organizovao bile su otkrivene i već zbog toga je bio u nezavidnoj poziciji i u klanu i kod velikih dilera. Nakon predaje Šarića, koji negira krivicu, Soković je najopasniji svjedok na slobodi. Na njega mogu da pokušaju da svale i svu krivicu, a to je zgodnije da urade ako nikada ne bude uhapšen", navodi izvor "Blica".

Trojica svjedoka-saradnika označila su Sokovića kao glavnog Šarićevog čoveka.

Pozivajući se na isti izvor, "Blic" dodaje da je za Sokovićem pojačana potraga, jer postoje podaci da ga jure kriminalci i zato što bi mogao da ispriča svoja saznanja.

Šarić i Soković su bliski prijatelji iz Pljevalja i optuženi su da su organizovali šverc kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu.

Do Sokovićevog imena BIA je došla tokom prisluškivanja telefonskih razgovora koje je sa njim vodio Dragan Tošić, glavni za slovenački dio grupe.

Goran Soković je bio uhapšen 7. februara 2010. u Crnoj Gori po poternici iz Srbije, ali je pušten nakon četiri dana, jer tada nije postojao sporazum o izručenju između Srbije i Crne Gore.

Crnogorsko tužilaštvo je tada tražilo od srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal da dostavi sve dokaze, podsjeća Blic. Iz srpskog tužilaštva su odgovorili da bi dostavljanje svih dokaza u toj ranoj fazi ugrozilo dalju istragu.

Bonus video: