Zindović: Nisam pucao namjerno

“Zindović i svjedoci su se zadržali u sobi i dogovarali se, dok je optuženi uklonio barutne čestice“, kazao je advokat Novaković
172 pregleda 20 komentar(a)
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 27.03.2014. 08:03h

Zamjenica višeg državnog tužioca Ljubinka Madžgalj, kazala je juče da je Jovica Zindović, kada je ubio Luku Popovića, bio u “uračunljivom stanju, sposoban da shvati svoja djela i da upravlja postupcima”.

Tužiteljka je to saopštila na kraju suđenja Zindoviću, koji se izmijenjenom optužnicom tereti da je počinio teško ubistvo, za koje je predviđena kazna do 40 godina zatvora.

Madžgalj je u završnim riječima rekla da je nalazom vještaka, materijalom sa video-nadzora, iskazima saslušanih svjedoka, rekonstrukcijom... dokazano da je Zindović počinio djelo koje mu se stavlja na teret.

“U opuštenoj atmosferi, kada je pokojni Popović čučnuo ispred optuženog, u tom položaju je ubijen, kada se nije nadao niti pružao otpor“, kazala je Madžgalj.

Dodala je da je Zindović tada ispalio još jedan hitac u ormar, da bi izgledalo kao ubistvo iz nehata...

Zastupnik oštećene porodice, advokat Slobodan Novaković, kazao je da su svjedoci davali lažne i kontradiktorne izjave...

“Optuženi i svjedoci su se zadržali u prostoriji i dogovarali se, dok je optuženi uklonio barutne čestice“, kazao je Novaković.

On je ocijenio nevjerovatnim ponašanje u sobi poslije ubistva, rekavši da niko od njih nije pozvao hitnu pomoć i policiju.

Jovica Zindović je izjavio da se 13. januara 2013. godine, u žabljačkom hotelu Enigma, dogodila tragedija u kojoj je stradao njegov drug..

“Kunem se u troje djece da nijesam namjerno uradio. Sve se desilo sasvim slučajno. Jedna sekunda je bila, i to se desilo“, rekao je Zindović.

Presuda će biti izrečena 31. marta.

Bonus video: