Policija Čobiću duguje 129.000 eura

”Dobio sam otkaz, bez centa su me poslali kući. Ostao sam bespomoćan i u bezizlaznoj situaciji”
84 pregleda 0 komentar(a)
Senad Čobić, Foto: Arhiva Vijesti
Senad Čobić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.03.2014. 18:31h

Vještakinja finansijske struke Vera Milošević, saopštila je juče u Osnovnom sudu da Uprava policije duguje Senadu Čobiću 129.000 eura na ime nematerijalne štete.

Čobić - nekada jedini Rom u tom državnom organu, tužio je policiju jer je otpušten sa radnog mjesta graničnog policajca prije četiri godine, nekoliko mjeseci nakon što ga je kolega upucao iz pištolja.

Tog dana Čobić je postao doživotni invalid, vezan za kolica.

Miloševićeva je kazala da se 129.000 eura odnosi na materijalne troškove na ime troškova liječenja i izgubljene buduće zarade, nakon što je otpušten sa posla.

O nalazu Miloševićeve, juče se nije izjasnio zaštitnik imovinsko-pravnih odnosa Crne Gore, koji je kazao da će to učiniti naknadno.

U rješenju o otkazu, pisalo je da nema više potrebe za njegovim angažovanjem.

“Dobio sam otkaz, bez centa su me poslali kući. Ostao sam bespomoćan i u bezizlaznoj situaciji. Od ranjavanja trpim jake i dugotrajne fizičke bolove, da izuzmem saznanje i traumu da ću čitav život provesti kao paraplegičar, bez ikakve mogućnosti da izdržavam porodicu”, istakao je Čobić, otac dvoje djece.

Bivši policajac pravdu je potražio na sudu.

“Podnio sam tužbu u januaru 2011. godine protiv Uprave policije, radi nadoknade nematerijalne štete tražio sam oko 80.000 eura. I moja porodica je tužila državu”, rekao je Čobić.

Bonus video: