ŽOK Luka Bar: Do cilja radom i strategijom

Ostvaren je uspjeh kome su se svi u taboru najuspješnijeg barskog sportskog kolektiva godinama unazad, potajno i nadali
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2014. 15:48h

Odbojkašice Luke Bar suvereno i možda lakše od očekivanog odbranile su titulu šampiona.

Ostvaren je uspjeh kome su se svi u taboru najuspješnijeg barskog sportskog kolektiva godinama unazad, potajno i nadali.

Ipak, nikada nije lako opravdati ulogu favorita, tim prije što su popularne "sirene" u prošlosti imale i gorkih iskustava.

" Radujemo se tituli, tim prije što je osvojena na najbolji mogući način- nakon maksimalnog trijumfa u seriji. Moram biti iskrena i reći da se rijetko ko nadao takvom krajnjem epilogu. Očekivali smo znatno dužu i kompleksniju seriju. Ali ovo je jasan pokazatelj da smo vrijedno i dobro radile tokom kompletne sezone. Učile smo na ranijim greškama i nismo dozvolile da nam se takav scenario ponovi. Želimo odbranu duple krune", kategorično je za "Vijesti" istakla kapitenka Elza Hadžisalihović.

A svaki uspjeh zasnovan je na teškom radu. Ali i znanju u stručnom štabu i jasnoj viziji uprave kluba. Sve to, godinama unazad, posjeduje Luka Bar.

Mirni, ali autoritativni i iskusni strateg šampiona, Vladimir Milačić, još jednom je sve kockice posložio na najbolji mogući način. Skromno kao i uvijek, zasluge je pripisao igračicama.

"Mi iz stručnog štaba moramo da usmjerimo igrački kadar koji posjedujemo. A smatram da zaista imamo jednu kvalitetnu, obrazovanu i nadasve talentovanu grupu djevojčica koje u svakom trenutku znaju šta hoće. Nema euforije, novi cilj nas čeka", zaključio je Milačić.

Kada je vizija kluba u pitanju, ona mora biti dugoročna. Samo tako se stiže do uspjeha. Iza aktuelnog šampiona stoji jak privredni brend, ali se ne smije zaboraviti činjenica da je gotovo kompletan igrački pogon iz Bara.

Stvorena je jaka baza. Preko stotinu djevojčica u mlađem uzrastu vrijedno radi sa četvoro angažovanih trenera. I u tome leži ključ uspjeha.

"Naravno da Luka Bar stoji iza nas, ali moram istaći da su svi rezultati posledica onoga što se deševa u klubu. Mi imamo UO koji broji pet članova i svako zna svoj posao. Zacrtali smo ciljeve, ali i odredili način kako da stignemo do njih. Međutim, jedno su želje, a drugo realizacija projekta. Željeli smo odbranu titule, baš kao i uspjeh u Kupu, ali te želje moraju i na parketu dobiti pokriće. I zadovoljni smo što je primarni cilj ostvaren. Tačno je da sa materijalne strane imamo potporu. Ali treba znati i upravljati sa sredstvima koja nisu enormna".

"Mi smo ove sezone angažovali i kondicionog trenera, Dejana Labovića, i tu napravili iskorak. Nijedan uspjeh ne dolazi preko noći. Imamo odličnu igračku bazu. Sve djevojke su talentovane, gladne uspjeha, a uz to dobri đaci, studenti ljudi. Imamo zdravu atmosferu u svim strukturama. Vjerujte da nije lako pored znatno većih gradova, kao što je Podgorica sa dva jaka i ozbiljna kluba, uz domaći Galeb, ponoviti uspjeh iz prošle sezone", rekao je Predsjednik UO ŽOK Luka Bar i član Predsjedništva OSCG Nenad Vujanović.

Upravo su finansije bile problem prošle sezone da Luka Bar ne zaigra u Evropi. Za ovu još nije određena strategija, ali u klubu imaju plan. I za naredni period.

"Putovanje na Kipar, uz sve probleme koji su tada bili u Grčkoj, jednostavno su uticali na takvu našu odluku prošle godine. Odlazak u Evropu iziskuje ogromna sredstva, koja možemo pametnije utrošiti. A i klubovi u Evropi imaju znatno veći budžet od našeg. Vidjećemo šta će biti, ali mislim da je pametnije da naš šampion makar u toj fazi takmičenja igra sa nekim prvakom iz regiona. Što se nas tiče, plan je da zadržimo ekipu na okupu, priključimo par igračica iz mlađeg pogona, i nastavimo tu gdje smo stali. Ali prije svega, čeka nas završnica Kupa u kojoj takođe želimo odbranu titule", zaključio prvi čovjek barskog kluba.

Galerija

Bonus video: