Misterija Pikaso

Misterija Pikaso u Podgorici

Projekcija filma održaće se i u četvrtak na Cetinju. Prije filma će biti otvorena izložba „Arhitektonsko istraživanje zgrade Francuskog poslanstva na Cetinju“
58 pregleda 0 komentar(a)
Pikaso i Kluzo na snimanju, Foto: Ikono.org
Pikaso i Kluzo na snimanju, Foto: Ikono.org
Ažurirano: 25.03.2014. 15:20h

Projekcija filma „Misterija Pikaso" održaće se sjutra, 26. marta marta u 15 časova u Dvorcu Petrovića.

Reditelj filma iz 1956. godine je Anri Žorž Kluzo, koji je za „Misteriju Pikaso„ dobio Zlatnu palmu. Film će biti prikazan u organizaciji Francuskog instituta u Crnoj Gori i Fondacije Petrović Njegoš.

Projekcija filma održaće se i u četvrtak 27. marta u 17 časova u bivšem Francuskom poslanstvu na Cetinju. Prije filma će biti u 16 sati otvorena izložba „Arhitektonsko istraživanje zgrade Francuskog poslanstva na Cetinju“, koju je realizovao Centar za održivi prostorni razvoj EXPEDITIO iz Kotora.

Izložba je dio regionalnog projekta, koji je finansiran iz sredstava Evropske Unije, dok je za koordinaciju zadužena Radna grupa za kulturu i društvo Savjeta za regionalnu saradnju (RCC TFCS), a crnogorsko Ministarstvo kulture je nadležno za sprovođenje projekta Realizaciju izložbe pomogli su Fondacija Petrović Njegoš i Nacionalna biblioteka Đurđe Crnojević.

Ulaz je slobodan.