Roganoviću 12 godina zatvora zbog ubistva Vesnića

Sud je oslobodio optužbi Vladimira Roganovića i Dražena Čađenovića da su zajedno sa Duškom usmrtili Vesnića
486 pregleda 11 komentar(a)
Duško Roganović, Vladaimir Roganović, Foto: Savo Prelević
Duško Roganović, Vladaimir Roganović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.03.2014. 14:43h

Duško Roganović iz Herceg Novog osuđen je danas na 12 godina zatvora zbog ubistva Marka Vesnića iz Beograda, a koji je bio vođa navijača Delija i ranjavanje njegovog kuma Ivana Markovića.

Sudija Ratko Ćupić je kazao u Višem sudu u Podgorici da je nesumnjivo dokazano da je Roganović umrtio Vesnića, dok je sud oslobodio optužbi Vladimira Roganovića i Dražena Čađenovića da su zajedno sa Duškom usmrtili Vesnića.

Ranije dvije presude bile su osuđujuće za Duška i Vladimira Roganovića kao i za Čađenovića.

Prema optužnici, Roganovići i Čađenović su 24. jula 2009. po prethodnom dogovoru ubili Vesnića i ranili Markovića u blizini Omladinskog parka u Igalu.

Nakon što su napustili diskoteku “Casa”, dok je Vesnić sjedio na klupi, napali su ga tako što su mu Vladimir Roganović i Čađenović nožem zadali udarce u lijevu podlakticu i natkoljenicu.

“Duško Roganović je prema Vesniću ispalio dva hica, od kojih su ga dva pogodila u trbuh, te prostrelinu desne potkoljenice i desnog koljena, dok su dva hica pogodila Mirkovića. Okrivljeni Vlaović im je obezbijedio apartman u vili 'Monako', donoseći im hranu, vodu i kartice za mobilni telefon”, piše između ostalog u optužnici.

Bonus video: