Bećirović predstavniku kompanije "Bepler": Vješto kradete

Bećirović je kazao da posjeduje i dokaze da se prihodi hotela "Avala" i "Bjanka" iznose iz države i prebacuju na privatne račune
268 pregleda 7 komentar(a)
Zoran Bećirović, Foto: Dragana Šćepanović
Zoran Bećirović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 25.03.2014. 09:17h

Izvršni direktor kompanije Beppeler & Džejkobson Montenegro Zoran Ćoćo Bećirović, kazao je da je crnogorskim državnim organima i sudu u Londonu, dostavio obimnu dokumentaciju o nezakonitom poslovanju te firme.

"Državni organi nijesu ažurni i još ne znam zbog čega nijesu reagovali. Sve sam dostavio, jer mi je obaveza kao izvršnom direktoru da ukažem na nezakonitosti u poslovanju firme", kazao je Bećirović pred kolašinskim Osnovnim sudom.

Sudski spor vodi se po njegovoj protivtužbi, kojom od firme čiji je izvršni direktor traži 260.000 eura na ime zarada i doprinosa, kao i naknade za smještaj, koje ga, kako tvrdi, sljeduju, a koje mu nijesu isplaćene.

Bećirović je juče naveo da posjeduje dokumentaciju iz koje se vidi da se radnicima i rukovodiocima te firme dio zarada isplaćuje u kešu, zbog čega je "država Crna Gora višestruko oštećena".

Bećirović je kazao da posjeduje i dokaze da se prihodi hotela "Avala" i "Bjanka", koji posluju u okviru Bepler Džejkobsona Montenegro, iznose iz države i prebacuju na privatne račune.

Na konstataciju predstavnika kompanije i doskorašnjeg finasijskog direktora Mihaila Peskova - kako rad firme redovno kontrolišu inspekcije i da nepravilnosti nijesu pronađene, Bećirović je kazao:

"Onda mnogo vješto kradete".

Bećirović i njegov advokat Branko Čolović, saopštili su da su zarade nekih menadžera u preduzeću i po 6.000 eura, od čega se, kako tvrde, samo dio isplaćuje preko banka, a veći dio "na ruke".

Peskov je rekao da su, shodno crnogorskim propisima, Bećiroviću zarade obračunate po najvišem koeficijentu i da samo treba da dostavi broj žiro računa, kako bi mu bile uplaćene.

"Svi zaposleni dobijaju zarade shodno ugovorima o radu... Za sve vrijeme rada u kompaniji. Bećirović nikad nije imao nijednu primjedbu na način obračuna zarada. Za mali broj dana, kada je boravio u Budvi, imao je besplatan smještaj u Avali", rekao je Peskov.

Bonus video: