Ne izvinjavajte se zbog uspjeha

U vezama često preispitujemo sebe, pogotovo nakon raskida ili svađe. Turbulentni odnosi znaju negativno da se odraze na samopouzdanje, posebno kod inače nesigurnih osoba.
61 pregleda 1 komentar(a)
kompromis, Foto: Cdn2.hubspot.ne
kompromis, Foto: Cdn2.hubspot.ne
Ažurirano: 24.03.2014. 14:19h

Loši odnosi s ljudima koji su nam bliski utiču negativno i na sliku koju stvaramo o sebi. U emocionalnim odnosima nekada je teško odrediti i prioritete, ali oni uvijek postoje, kao i situacije u kojima ne bi trebalo da bude kompromisa, piše Shine!Yahoo.

U vezama često preispitujemo sami sebe, pogotovo nakon raskida ili svađe. Turbulentni odnosi se nekada negativno odraze na samopouzdanje, posebno kod inače nesigurnih osoba.

Evo sedam stvari zbog kojih se nikad ne bi trebalo da se izvinjavate makar vas koštalo veze

  • Iskreni ste

Mnogi ljudi žele da čuju samo pozitivne stvari o sebi i svojim vezama, makar to značilo da morate da lažete. Ali zašto lagati ako ništa dobro iz toga neće izaći? Iako istina može da bude bolna, iskrenost je pozitivna osobina. Ona pokazuje osobi s kojom ste u vezi da vam je stalo do njene i vaše dobrobiti, zato nemojte da ćutite ako imate nešto važno da kažete

  • Volite zabavu

Ako volite da putujete ili ste uvijek u pokretu u tome nema ništa loše. Ako plešete ili zapjevate čim čujete svoju omiljenu pjesmu na radiju, uživajte. Takve stvari nikome ne bi trebalo da smetaju. Ako vam osoba s kojom ste u vezi prigovara zbog vaših malih zadovoljstava, možda je vrijeme da razmislite je li uopšte možete da uživate sa njom.

  • Uspješni ste

Svi u težimo k uspjehu, pa zašto bi zbog toga trebalo da se osjećate loše? Ako ste uspješniji od nekoga, to ne znači da ste bolji od njega. Umjesto da osjećate neprijatnost zbog postignutog uspjeha, budite zahvalni jer ste ostvarili cilj koji ste sebi postavili. Ako je neko nesretan zbog vašeg uspjeha i stalno pokušava da omalovaži sva vaša, pa i mala postignuća, razmislite što radite sa takvom osobom.

  • Prijatelji

Zašto bi se izvinjavali nekome ako imate dobre prijatelje? Svi vaši prijatelji su različiti. Zahvaljujući tome uvijek čujete različite komentare, različita mišljena i savjete. Oni su ti koji će biti uz vas i pomoći vam kada vam je teško. Ako nekome vaši prijatelji smetaju, razmislite dobro smeta li ta osoba zapravo vama.

  • Stvari koje volite

Volite mnoge stvari, poput šopinga, lijepe odjeće, izlazaka ili dugog spavanja. Šta je loše u tome? Uživanje u malim stvarima čini život ljepšim. Nemojte da se osjećate loše ako ne volite stvari u kojima ostali uživaju. Svi smo različiti i upravo nas te male stvari čine jedinstvenima.

  • Reći NE

Često se osjećamo kao da moramo svima da ugodimo i teško je reći 'Ne'. Treba zapamtiti da je u redu ne dozvoliti ljudima da gaze i iskorištavaju druge ili vas Ako mislite da je bolje reći 'Da' iako zapravo osjećate da treba da kažete 'Ne', skupite hrabrosti i konačno izgovorite ono što zaista mislite. Budite iskreni prema sebi.

  • Sebi ste na prvom mjestu

Kada okončate vezu u kojoj ste se uvijek žrtvovali i pristajali na kompromise, najvažnije je ponovo da sastavite sopstvenu listu prioriteta. Ako ste bili u lošoj vezi, vjerovatno ste dali previše sebe, pa je i vama samim teško da se prepoznate. Pokušajte neko vrijeme da se posvetite samo sebi i koncentrišete se na sebe. Niste sebični ako mislite na sebe, već ste konačno shvatili šta je najbolje za vas.

Bonus video: