ATLETIKA

Podgorički ultramaraton 29. marta

Podgorički ultramaraton održava se 14. put, a ultramaratonci će i ove godine trčati ulicom Crnogorskih serdara, pored brda Ljubović
68 pregleda 1 komentar(a)
Podgorički ultramaraton, Foto: Atletski savez Crne Gore
Podgorički ultramaraton, Foto: Atletski savez Crne Gore
Ažurirano: 24.03.2014. 13:06h

Međunarodni ultramaraton na 50 kilometara, Montenegro 2014, biće održan 29. marta u Podgorici, saopštili su danas organizatori.

Podgorički ultramaraton održava se 14. put, a ultramaratonci će i ove godine trčati ulicom Crnogorskih serdara, pored brda Ljubović.

Kružna staza duga je kilometar, a ultramaratonci će petu godinu uzastopno trčati na 50 kilometara.

Vremenski limit za takmičenje je ograničen na šest sati, pa će zvaničan rezultat važiti samo onim takmičarima koji 50 kilometara pređu za to vrijeme.

Ultramaraton će biti i zvanično prvenstvo Crne Gore, a održava se u okviru manifestacije Dan trčanja Podgorice.

U okviru ultramaratona predviđene su trke učenika od prvog do četvrtog razreda na 400 metara, pionirki na 600, pionira i juniorki na 800, juniora na hiljadu metara, seniorki na pet hiljada i seniora na 10 hiljada metara.

Saopšteno je da će trke na pet i 10 kilometara biti i zvanično prvenstvo Crne Gore na cesti.

Biće održan i bacački miting, u Tološkoj šumi, u bacanju kugle, u svim uzrastima - Memorijal Vojo Vračar, u čast istaknutog crnogorskog atletičara.

Predsjednik Organizacionog odbora Milorad Backović kazao je da je cilj manifestacije promocija atletike i zdravog života za sve uzrasne kategorije.

„Očekujemo nastup u svim disciplinama manifestacije preko 500 učesnika. Na ultramaratonu se očekuje nasup takmičara iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Rusije, Slovenije, Francuske i Crne Gore”.

„U glavnoj trci na 50 kilometara očekujemo nastup preko 50 ultramaratonaca”, rekao je Backović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.