važna karika

Cetinjanin šef ogranka kriminalne grupe u Holandiji

Radoman je rođeni Cetinjanin, koji je u tom gradu poznat kao šaner - trgovac ukradenih brendova, a u posljednjoj deceniji je sa braćom živio u Kotoru
264 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2019. 08:47h

Dok je Darko Šarić u italijanskom izdanju “Huffington Posta” u utorak okarakterisan kao “jedan od najuticajnijih gospodara droge u svijetu i najveći švercer droge u bivšoj Jugoslaviji”, svega dva dana kasnije, imena trojice crnogorskih državljana pojavila su se u udarnoj vijesti o hapšenjima u okviru jedne od najveće međunarodnih operacija.

Uhapšeni Cetinjanin Vladan Radoman, kako se navodi, predvodio je ogranak kriminalne grupe, koji je pokrivao švercerske operacije u Holandiji.

Radoman je rođeni Cetinjanin, koji je u tom gradu poznat kao šaner - trgovac ukradenih brendova, a u posljednjoj deceniji je sa braćom živio u Kotoru. Često je putovao na relaciji Italija - Crna Gora, a onda je u proteklih nekoliko godina odlučio da život nastavi na drugoj strani Jadrana.

Radoman je bio i blizak prijatelj sa ubijenim kotorskim biznismenom Draganom Dudićem zvanim Fric.

Dvojica Crnogoraca, koji su uhapšeni u akciji, Mario Vučinić i Savo Korać nijesu u našoj zemlji poznati po kriminalnoj aktivnosti.

Radoman, Vučinić i Korać uhapšeni su u četvrtak zajedno sa još 21 osobom iz Italije, Španije, Portugalije, Velike Britanije i Čilea u okviru međunarodne akcije "Buongustaio" - “Gurman”.

“Po pitanju međunarodne saradnje, radi se o najvećoj istrazi koja je ikada sprovedena. Do sada nije zabilježena istraga u kojoj je istovremeno učestvovalo više od devet država na sličnom nivou”, izjavio je tužilac Nikola Grateri iz Tužilaštva u Ređo Kalabriji, koje je predvodilo istragu "Gurman".

Riječ se o istrazi, koju je prije dvije godine pokrenula Područna jedinica za borbu protiv mafije (DDA) iz Ređo Kalabrije, zajedno za Federalnim tužilaštvom San Paola u Brazilu, u kojoj su učestvovali i policijski organi iz Brazila, Italije, Crne Gore, Velike Britanije, Portugalije, Španije, Holandije, Belgije i Švajcarske.

Preporučujemo za Vas