Tivat: Lažnu bombu u lift postavili maloljetnici

Stanar zgrade u Drugoj dalmatinskoj ulici u Tivtu je juče oko 17.20 časova, obavijestio policiju da je u liftu zgrade uočio predmet nalik na eksplozivnu napravu
4 komentar(a)
Tivat, lažna bomba, Foto: Siniša Luković
Tivat, lažna bomba, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 22.03.2014. 16:16h

Tivatska policija je sinoć identifikovala dva maloljetna lica za koja se sumnja da su postavila predmet nalik na eksplozivnu napravu u lift stambene zgrade u Tivtu, saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, stanar zgrade, koja se nalazi u Drugoj dalmatinskoj ulici u Tivtu, je juče oko 17.20 časova, obavijestio Dežurnu službu OB Tivat da je u liftu zgrade uočio predmet nalik na eksplozivnu napravu.

Službenici OB Tivat su odmah izašli na lice mjesta, evakuisali stanare zgrade i obezbijedili lice mjesta do dolaska Grupe za antiterorističke preglede Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata Uprave policije.

Tivat: Dojava o lažnoj bombi u soliteru digla grad na noge >>>

Na lice mjesta su došli i službenici Službe zaštite i spašavanja, Vatrogasna jedinice i Služba hitne medicinske pomoći.

Službenici Grupe za antiterorističke preglede su izvršili pregled lice mjesta i utvrdili da pomenuti predmet, koji je bio zalijepljen za zid lifta, nije eksplozivna naprava, već predmet sa satnim mehanizmom urađen na način da podsjeća na eksplozivnu napravu. Predmet je potom izuzet.

Službenici OB Tivat su, operativnim radom na terenu, sinoć identifikovali dva lica – maloljetne I.P. (12) i A.B. (12), koji su, kako se sumnja, postavili pomenuti predmet u lift stambene zgrade.

Od njih je u prostorijama OB Tivat, u prisustvu njihovih zakonskih zastupnika – roditelja, uzeta izjava, sa kojom je upoznat nadležni tužilac, navodi se u saopštenju UP.

Bonus video: