Zdrave navike koje su u stvari jako nezdrave

Iako na pakovanju može da piše "prirodni voćni sok", vi ćete u stvari kupiti šećer
2 komentar(a)
spavanje, Foto: Shutterstock.com
spavanje, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 22.03.2014. 14:46h

Marljivo se trudite da istrajete u nekim zdravim navikama kao što su dezinfekcija ruku, punjenje frižidera namirnicama sa niskim procentom masnoće, ili da ulovite nekoliko sati sna više tokom vikenda. No, nisu sve zdrave navike baš toliko dobre.

Dezinfekcija ruku

Svi znamo da je pranje ruku potrebno prije nego što krenemo da jedemo i nakon obavljanja nužde. No, radije preskočite dezinfekcijske preparate i ruke operite dobrim starim sapunom, jer će vam antibakterijski gel isušiti kožu.

Trbušnjaci

Istraživanja pokazuju kako mogu da izazovu povredu leđa, naročito donjeg dijela zbog snažnog pritiska na kičmu, a mogu da oštete i karlicu.

Pranje intimnih djelova

Ženama stručnjaci ne savjetuju dubinsko ispiranje vagine raznim proizvodima koji se u prodavnicama prodaju upravo za te svrhe. Vagina prečišćava samu sebe, a unošenjem raznih proizvoda možete narušiti Ph vrijednost tog osjetljivog područja i učiniti ga pogodnijim za bakterijske infekcije.

Voćni sokovi

Iako na pakovanju može da piše "prirodni voćni sok", vi ćete u stvari kupiti šećer. Ipak su bolji od gaziranih sokova, ali ukoliko zaista želite pravi voćni sok bez dodatnih šećera biće dovoljno da operete jabuku i iscijedite je.

Vikendom više spavate

Uhvatiti koji dodatni sat sna tokom vikenda ne čini se lošom idejom, ali time narušavate bioritam svom tijelu. To najčešće dovede do toga da nedjeljom kasno zaspite, a u ponedjeljak ujutru ste umorni i nenaspavani. Zato je najbolje da se držite svog uobičajenog ritma spavanja i potrudite se da osigurate osam sati sna svaku noć.

Bonus video: