PRVENSTVO JAPANA

Vuković odveo Tanderse u plej-of

"Mislim da smo zaista dobro igrali ove sezone, atraktivno za gledanje. A veliki dio sezone smo igrali sa dosta mlađih igrača", kaže za “Vijesti” Vuković
83 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2019. 08:54h

Pobjedom od 3:0 protiv ekipe JTEKT, Veselin Vuković je juče sa JT Tandersom tri kola prije kraja ligaškog dijela osigurao plasman u plej-of prvenstva Japana (među četiri najbolje ekipe), prvi put od 2006. godine.

Naime, klub koji nije bio šampion Japana (šest puta je završio kao drugi, posljednji put 2004. godine), ali nikada nije ni ispadao iz prve lige, u posljednjih sedam sezona nije bio bolje plasiran od petog mjesta (tri puta), tri puta je bio šesti, i jednom sedmi, u konkurenciji osam timova…

Tri kola prije kraja tekućeg prvenstva, JT Tanders je drugi na tabeli, sa četiri nedostižne pobjede više u odnosu na petoplasirani Gosej, a pobjedu manje od lidera Panasonika.

"Plasman u plej-of je bio primarni cilj ove sezone, jer klub odavno nije igrao u plej-ofu. Mislim da smo zaista dobro igrali ove sezone, atraktivno za gledanje. A veliki dio sezone smo igrali sa dosta mlađih igrača. Svi u klubu su više nego zadovoljni plasmanom", kaže za “Vijesti” Vuković.

S obzirom na to da posljednja tri kola nemaju rezultatski znač, jer se bodovi ne prenose u drugu fazu, Vuković će, kako kaže, posljednjeg vikenda uglavnom odmarati nosioce igre.

"Probaću da ih osvježim za plej-of, jer nas u razigravanju očekuje ubitačan tempo", dodaje Vuković.

Panasonik, JT Tanders i aktuelni šampion Osaka su već u plej-ofu, četvrti se traži između Toraja i Goseja (imaju po 13 pobjeda). Interesantno, u plej-of se ne prenose bodovi, a četiri najbolja tima će u tri dana, od 4. do 6. aprila u Fukuoki, razigravati svako sa svakim. Nakon što sve ekipe odigraju po tri meča, dvije najbolje će u finale, ostale će razigravati za treće mjesto.

"Sistem neprenošenja bodova je malo nelogičan, ali...Budući da je vrlo velika izjednačenost ekipa, mislim da su u plej-ofu svi rezultati mogući. Ekipe poput Panasonika, Osake, Toraja su godinama učesnici plej-ofa i osvajači titula, pa su svakako u nekoj prednosti. Ali, mi imamo puno razloga da sa optimizmom, ali i uz rasterećenost, uđemo u završnicu i da eventualno napravimo iznenađenje", zaključio je Vuković.