Ishrana

Loše se hranite?

Ubrzan način života otežava da opazimo suptilne promjene koje se dešavaju u našem tijelu.Čovjekovo tijelo rano počinje da pokazuje razne simptome i prije nego mi samo opazimo da nešto nije u redu sa nama i našim tijelom.
2 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2014. 22:09h

Loš kvalitet kose

Ispucali vrhovi, opadanje kose, pretjerano masna kosa i perut su znaci da se laše hranite i da vam u organizmu nedostaju proteini, zdrave masti, željezo, cink, i vitamin C. Kosa prva počinje da šalje poruke da se nepravilno hranite.

Vidljivi znaci starenja

Starenje niko ne može da izbjeggne, ali suvu kožu i pojavu bora da. Sušenje kože i pojava bora se nekada pojavlajuju zbog nedovoljnog unosa vitamina, odnosno voća i povrća.

Loše stanje usne duplje

Upala nepca, često krvarenje zubi, ispadanje zuba i promjene na jeziku ukazuju da kroz isharnu unosite puno nezdravog šećera. Možda vi ne jedete puno slatkiša svaki dan, ali konzumirate sokove i drugu hranu za koju ne znate da sadrži šećer.

Naglo mršanje i debljanje

Bilo kakva promjena tjelesne težine je znak neravnoteže, a istraživanja pokazuju da se tokom vremena to pretvara u rak. Zbog toga, vodite računa šta i koliko jedete.

Problemi sa koncentracijom i pamćenjem

Ako primjetite da često zaboravljate stvari, da loše pamtite i teško se koncentrišete, vjerovatno ne unosite dovoljno omega 3 masne kiseline, koje su neophodne za pravilno funkcionisanje mozga.

Umor i iscrpljenost

Brojni ljudi se žale na umor i iscrpljenost a nikada ne pomisle da im se to dešava upravo zbog nezdrave i nekvalitetne ishrane.

Preporučujemo za Vas