Tivat: Dojava o lažnoj bombi u soliteru digla grad na noge

Stanari su napustili zgradu, a u toku je provjera osnovanosti prijave...
134 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2014. 20:45h

Lažna eksplozivna naprava postavljena u liftu u soliteru u Ulici Druge dalmatinske brigade, na više od dva sata je večeras paralisala dio centra Tivta.

Nakon što je jedan od stanara u liftu uočio sumnjivi predmet, blokirao je lift i pozvao policiju i vatrogasce.

Tivatska policija pojačana sa Interventnom jedinicom Centra bezbjednosti Herceg Novi blokirala je cijeli kvart, Služba zaštite i spašavanje evakuisala je 80-tak stanara iz sedmospratzne zgrade u kojoj su 24 stana, a da neutrališu sumnjivu napravu, pozvani su pirotehničari iz Podgorice.

Dok oni nisu stigli, policija je za saobraćaj blokirala dio Ulice Druge dalmatinske brigade i dio Ulice Luke Tomanovića, kao i sve prilaze zgradi koja je bila okružena sa tri protivpožarna vozila Službe zaštite i spašavanja.

Na licu mjesta bili su gradnačelnik Tivta Dragan Kankaraš, potpredsjednik Opštine Krsto Bošpković i načelnik tivatske policije Mićo Radović.

Cijelu situaciju dodatno je usložila činjenica da se u neposrednoj blizini solitera, na Jadranskoj magistrali, šleper kotorske firme "YU Briv" sa vangabaritnim teretom na kratko zaglavio ispod nadvožnjaka koji premošćava cestu, tako da je policija 10-ak minuta morala i da vanredno reguliše saobraćaj.

Prema tvrdnji nezvaničnog izvora „Vijesti“ u liftu solitera je bila sumnjiva naprava sa satnim mehanizmom, dva kondenzatora i nečim što je nalikovalo na eksploziv, a sve je bilo obmotano izolir trakom.

Kada je u zgradu ušao pirotehničar MUP-a pod punom zaštitnom opremom, u pripavnosti je bila i ekipa Hitne pomoći, ali je napetost prošla već nakon nekoliko minuta kada je pirotehničar iz zgrade iznio kako se ispostavilo, bezopasnu napravu koju je neko namjerno napravio da liči na bombu.

Tivatska policija pokrenula je istragu kako bi otkrila počinioca ovog za taj inače miran grad, do sada nezamislivog vanrednog događaja.

Galerija

Bonus video: