Sjutra finalni turnir u Ankari

Domaćin turnira, Halkbank u polufinalu igraće protiv poljskog Jastržebskog (17), dok će tri sata ranije finalistu odlučiti duel ruskih timova, Zenita iz Kazanja i Belogorja iz Belgoroda
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2014. 14:42h

Dvije ruske, po jedna turska i poljska ekipa boriće se sjutra i u nedjelju u Ankari, u dvorani “Baškent” za titulu klupskog prvaka Evrope u odbojci.

Da ne igraju međusobno u finalu, Belogorje iz Belgoroda (u osmini finala izbacio Budvansku rivijeru) i Zenit iz Kazanja (predvodi ga Nikola Grbić koji je dva puta osvajap LŠ, 2000. sa Sislijem i 2009. sa Trentinom) bi, moguće, zakazali ruski okršaj za trofej, ali i super pojačani domaćin Halkbanka ima velike ambicije, barem da zaigra u finalu.

Uostalom, turski klub, koji je prošle sezone vodio crnogorski trener Veselin Vuković (osvojio je CEV kup i Kup Turske), je zbog toga i poslao najbolju ponudu za organizaciju fajnl-for a, kako bi preskoči dvije plej-of runde do finalnog turnira.

U ovoj konkurenciji, čini se da je poljski Jazstržebski autsajder.

Sjutra, u prvom polufinalu, od 13 časova po našem vremenu, igraće Zenit i Belogorje, dok će se u drugom polufinalu, od 16 časova, sastati Jastržebski i Halkbanka. Finale je u nedjelju u 16 sati.

Prošle godine trofej je osvojila Lokomotiva iz Novosibriska.

Bonus video: