Težak incident u ulcinjskoj Solani: Svađa pa potezanje pištolja

Radnici su u štrajku od 21.januara zbog neisplaćenih zarada i nepovezanog staža
107 pregleda 0 komentar(a)
Solana Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Solana Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 21.03.2014. 12:19h

Nakon kraćeg verbalnog sukoba, Ivan Jovanović, zaposlen kao obezbjeđenje u ulcinjskoj solani, danas je oko 10 časova nasrnuo na predsjednika sindikata u tom kolektivu Marka Miranovića.

On mu se prvo, kako tvrdi Miranović, unio u lice a potom kroz džep dukserice, u njuega uperio i pištolj pitavši ga ima li nešto protiv njega.

"Osim mene, pištolj je vidio još jedan moj kolega. Glasno sam ga pitao da li to drži pištolj u ruci. Tada su skočili i ostali radnici, nastala je gužva a neko je rekao da će zvati policiju. Jovanović je tada ušao u službeni automobili i otišao iz kruga fabrike", ispričao je juče Vijestima Miranović koji je ispred zgrade ulcinjske policije zajedno sa ostalim radnicima čekao saslušanje.

U međuvremenu, Jovanović je u pratnji rođaka došao u policiju ali Vijesti nijesu mogle da uzmu izjavu i od njega budući da je u tom trenutku, po prijavi Miranovića, saslušavan kod inspektora.

Miranović je kazao da je incidentu prethodila bizarna rasprava između njega i jedne koleginice koja nije u štrajku.

"Ona i Jovanović gledali su snimke sa jučerašnjeg skupa kod stečajnog upravnika. Samo sam je pitao zašto se sladi našim mukama. Tada je počela da me vrijeđa a onda se umiješao i Jovanović", ispričao je Miranović

Jutrošnji incident u solani samo je kulminacija višemjesečnog tinjajućeg sukoba radnika sa vlasnicima i upravom. Radnici su u štrajku od 21.januara zbog neisplaćenih zarada i nepovezanog staža.

Dan ranije, organizovali su obilazak bazena i fabričkih postrojenja sa poslanicima, odbornicima, predstavnicima lokalne vlasti, političkih partija, civilnog sektora i medija kako bi ih uvjerili u kakvom se stanju nalazi solana.

Jovanovića je inače nedavno zaposlio Bojša Šotra, izvršni direktor Eurofonda koji gazduje solanom.

Njegov posao je kako je Šotra nedavno rekao Vijestima, jeste da isključivo pazi na imovinu solane sa ciljem da spriječi učestale krađe. Šotra je tada kazao da je Jovanović odgovara samo njemu.

Bonus video: