“Vive L' Art”: Dobri stihovi, akustična svirka i video anketa o peziji

“Prilično smo zadovoljni prošlogodišnjim odazivom građana. Ove godine očekujemo još veće interesovanje i pozivamo sve zainteresovane za učešće”
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2014. 17:14h

Manifestacija obilježavanja Svjetskog dana poezije biće održana danas od 13 časova, a trajaće cijeli dan u podgoričkom "Montenegro pabu".

Ulaz će biti besplatan, a svi zainteresovani koji žele da čitaju svoju ili tuđu poeziju mogu se prijaviti na mail vivelart@hotmail.com ili na Facebook stranici NVO “Vive L' Art”, koja stoji iza ovog događaja. Program će biti zatvoren svirkom koja će početi u 22:30.

Član organizacije Veselin Pajović “Vijestima” je otkrio da je ovaj događaj prošle godine prvi put organizovan na ideju Jovane Stojanović, kojoj je pomenuta NVO pomogla da je realizuje.

“Ove godine to organizujemo bez njene podrške, jer nije u mogućnosti da pristustvuje zbog studija u Beogradu. Ideja je prije svega nastala zbog manjka događaja koji se bave umjetnošću u Podgorici. Ovakvim događajima želimo da skrenemo pažnju građana i samim tim podignemo svijest o umjetnosti u Crnoj Gori”, objasnio je Pajović.

Prošlogodišnje, debi izdanje ove manifestacije obilježilo je gostovanje bivšeg člana kultne grupe Block out, srpskog rokera Nikole Vranjkovića koji je čitao poeziju iz svoje zbirke “Zaovdeilizaponeti”.

“Prilično smo zadovoljni prošlogodišnjim odazivom građana. Ove godine očekujemo još veće interesovanje i pozivamo sve zainteresovane za učešće”, kazala je Radonjić.

Organizatori ističu da će ove godine biti nešto drugačiji program, shodno finansijskim mogućnostima.

“Osim čitanja pjesama, publika će prisustvovati i akustičnoj svirci, a pripremili smo i projekciju kratke video ankete o poeziji”, otkrili su iz organizacije i dodali da posjetioce čeka još par iznenađenja koja neće otkrivati.

Radonjić je kazala da je cilj NVO “Vive L'Art” promocija i afirmacija omladinskog umjetničkog stvaralaštva. “Naša NVO organizuje manifestacije, pruža konsultativnu pomoć, i zagovara bolji položaj mladih stvaralaca u Crnoj Gori", kazala je Nađa Radonjić.

Bonus video: