Pet istina o vezama koje ne želimo da priznamo

Jedan od partnera uvijek potajno vjeruje da drugi kontroliše njihovu vezu i da ima moć nad njim
64 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2014. 20:47h

Vrijeme je da saznate pet istina koje stavljamo pod tepih kada je ljubav u pitanju.

Odnosi u vezi se stalno mijenjaju i to je potpuno normalno. Ponekada dolazimo u konflikt sa partnerom, ali to samo ojačava našu vezu i oblikuje nas same. Važno je da budemo iskreni i da paučinu laži koju smo zavukli pod tepih napokon očistimo. Navodimo vam pet stvari koje se najčešće tamo nalaze.

1. U svakoj vezi postoji šef

Jedan od partnera uvijek potajno vjeruje da drugi kontroliše njihovu vezu i da ima moć nad njim. On donosi najvažnije odluke.

Iako bi partneri u vezi trebali da budu ravnopravni, zapravo često to nije slučaj, već jedan od njih šefuje vezom i drži sve konce u rukama. Kada se nalazite u takvoj vezi, dolazi do nesuglasica jer uvijek se svađate oko toga čije roditelje više posjećujete ili sa čijim prijateljima se više viđate.

2. Prijateljstvo sa bivšim rijetko funkcioniše

Čak ni u filmovima prijateljstvo među bivšim ljubavnicima ne funkcioniše jer uvijek na kraju filma završe zajedno. U stvarnom životu malo je drugačiji ishod. Kada ostanete u prijateljskim odnosima sa osobama sa kojima ste dijelili seksualni i ljubavni život uvijek će doći do onog razgovora šta je moglo biti, bilo da ste vi ili on bili inicijator razgovora.

Onda počinju rasprave i svađe, ljubomora ako neko od vas ima novog partnera i narušava se odnos među prijateljima.

3. On mi je samo prijatelj

Ako ste razgovarali o tome da li ste samo prijatelji, u stvari to nije potpuno tačno, jer prijatelji nemaju takve razgovore.

Zapitajte se samo da li ste ikada vodile takav razgovor sa najboljom drugaricom i dobićete odgovor. Ljudi svoje prijatelje nikada ne oslovljavaju sa "samo prijatelj", jer to "samo" sa sobom povlači privlačnost koju osjećate jedno prema drugom.

4. Neko uvijek više voli

Francuzi imaju izreku koja kaže: U svakoj vezi postoji onaj koji ljubi i onaj ko nudi obraz. Tako je i u vezama.

Jedan od partnera uvijek više voli drugog, ali oni sami to ne primjećuju. Posmatrači lako uvide ko je od njih dvoje ponudio obraz, a ko je onaj ko ljubi.

5. Da li se ljubav isplati?

Ljubav donosi mnogo nesuglasica i nevolja, ali i lijepih stvari. A kada budete pitali nekog ko je zaljubljen da li se isplati voljeti, odgovoriće vam potvrdno, jer sve nevolje i manje lijepi trenuci čine vezu posebnom i na taj način samo zbližavaju partnere.

Galerija