Počinju Dani frankofonije: Umjetnost u svakom obliku

Ove svečanosti okupljaju u cijelom svijetu sve one koje spaja ljubav prema francuskom jeziku
61 pregleda 0 komentar(a)
Ajfelova kula, Pariz, Foto: Shutterstock
Ajfelova kula, Pariz, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.03.2014. 15:57h

Od sjutra do 30. marta će širom Crne Gore početi Dani frankofonije u organizaciji Francuskog institut i svi ljubitelji francuske kulture i jezika moći će da uživaju u nizu kulturnih događaja, projekcija filmova, koncerata i pozorišnih predstava.

"Kao i prethodnih godina, s dolaskom proljeća, frankofona zajednica Crne Gore proslavlja Sezonu frankofonije. Ove svečanosti okupljaju u cijelom svijetu sve one koje spaja ljubav prema francuskom jeziku. One nijesu isključivo namijenjene onima koji govore francuski, već naprotiv, otvorene su za sve one koji dijele vrijednosti kao što su otvorenost, tolerancija i dijalog među kulturama koje čine temelj našeg pokreta", saopšteno je iz Francuskog instituta.

Deviza Dana frankofonije ove godine biće, navode iz Francuskog instituta, jedinstvena - "Umjetnost u svakom obliku".

Koncerti, savremeni cirkus, izložbe, filmovi i takmičenja će omogućiti našim prijateljima i partnerima da oslobode svoj talenat i svoju kreativnost.

"Program,koji su svojom podrškom omogućili naši donatori i frankofone ambasade, pruža vam priliku da upoznate savremeno stvaralaštvo", saopštili su organizatori.

Bonus video: