Šampion želi kraj serije, „plave” prizivaju 2012.

Podgoričanke su prije dvije sezone napravile podvig i preokrenule na 3:2, a „sirene” su prošle godine posao završile u trećem meču
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2014. 10:18h

Treću sezonu zaredom Luka Bar nakon drugog meča finalne serije protiv Budućnost Zetatransa vodi 2-0 u pobjedama. Podgoričanke su prije dvije sezone napravile podvig i preokrenule na 3-2 za prvu titulu u klupskoj istoriji.

“Sirene” prošle sezone, međutim, nijesu ponovile istu grešku, već su posao završile u trećem meču. Istu priliku imaju i večeras u “Topolici”, pred svojim navijačima.

"Imamo to negativno iskustvo od prije dvije godine, ali nam sada nije ista ekipa. Sada je atmosfera u ekipi mnogo bolja nego što je tada bio slučaj. Izvukli smo pouke iz tog finala, prošle sezone smo jako dobro odigrali finale. Čini mi se da i sada igramo dobro, i blizu smo titule, ali je nijesmo još osvojili. To tek treba da uradimo. Nadam se da će i u Baru biti lijepa atmosfera kao što je bila u Podgorici", kaže za “Vijesti” trener Luke Bar Vladimir Milačić.

Milačićev imenjak na klupi Budućnost Zetatrans, Racković se nada da će se njegova ekipa, prije svega, oporaviti od napornih pet setova u drugom meču.

"Neće biti lako, ali se isto tako nećemo predati. Ne bi valjalo da u petak odigramo loše i izgubimo. Volio bih da odigramo kao u drugom meču ili još bolje, pa neka onda izgubimo ako naš protivnik bude bolji ", rekao nam je Racković.

Oba meča finalne serije su bila interesantna, posebno drugi, koji je završen pobjedom Luke Bar sa 3:2.

"Očekivali smo tešku utakmicu u Podgorici, tako je i bilo, kao što očekujemo da bude čitava finalna serija. Spremni smo na sve, dobro smo trenirali čitavu godinu. Čestitam djevojakama da dobro odigranom petom setu u Podgorici, i pored dosta grešaka u četvrtom setu. Međutim, kad dobijete meč i sa puno grešaka, morate da budete zadovoljni. Finale nosi nervozu, psihološko opterećenje, to se i vidjelo kod oba tima", dodao je Milačić.

Racković je priznao da su Baranke zasluženo slavile u Podgorici, ali da je i njegova ekipa mogla da trijumfuje.

"Ali, mi smo i poslije prve utakmice u Baru kazali da smo mogli da pobijedimo, pa nijesmo. Znači fali nam to malo. Nije sporno da su oni starija, iskusnija i kvalitetnija ekipa od nas, posebno na poziciji srednjaka, što nam je u drugom meču bilo presudno. U tom duelu smo imali dobar servis, a oni još bolji prijem. Moje djevojke su se borile maksimalno u ovom trenutku, dale su sve od sebe. Žao mi je što smo peti set odigrali dosta slabo, umjesto da probamo da ih nagazimo kao što su oni nas. Mi smo se opustili, zadovoljili, možda i potrošili nakon prva dva seta koja su završena na razliku. Drago mi je što je ovo ovo finale do sada pokazalo veliku borbenost i želju za pobjedom, kvalitet sa obje strane. Mislim da je to bio spektakl za naše prilike, igrački i ambijentom u dvorani", dodao je Racković.

Večerašnja utakmica u “Topolici” počinje u 18 časova. Sude Slobodan Kovačević (Podgorica) i Predrag Beljkaš (Bar).

Bonus video: