Suđenje za ubistvo Cvetkova: Gajo Savić opet u pritvoru

U dopisu piše da je Savić u pritvoru, jer se protiv njega vodi krivični postupak u Leskovcu
189 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Savić, Gajo Savić, Foto: Savo Prelević
Nebojša Savić, Gajo Savić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.03.2014. 19:22h

Predsjednica vijeća sudija Vesna Moštrokol, odložila je juče za 30. april suđenje braći Nebojši i Gaju G. Saviću, optuženima zbog ubistva Bugarina Rastislava Cvetkova u Budvi .

Sutkinja je kazala da je Viši sud dobio dopis od Višeg suda u Leskovcu, u kom piše da se Gajo Savić nalazi u pritvoru i da se protiv njega vodi krivični postupak zbog razbojništva.

"Viši sud u Leskovcu je dopisom od 11. marta 2014. godine obavijestio Viši sud u Podgorici da se pred tim sudom u Srbiji vodi krivični postupak protiv Gaja Savića zbog sumnje da je počinio krivična djela razbojništvo i ometanje službenog lica u poslovima bezbjednosti ili održavanja javnog reda i mira, te da se predmet nalazi u fazi optuženja", rekla je sutkinja Moštrokol.

Objasnila je da se mlađi od braće Savić nalazi u pritvoru od 15. jula 2013.

Spisi predmeta, kako je kazala, biće dostavljeni višem državnom tužiocu, da bi predložio da se Saviću sudi u odsustvu.

Apelacioni sud ukinuo je presudu Nebojši G. Saviću (31) zvanom Draža iz Valjeva, koji je zbog ubistva bugarskog državljanina Rastislava Cvetkova i prodaje droge osuđen na 15 godina i devet mjeseci zatvora. Isti sud ukinuo je i presudu Gaju Saviću (29), koji je oslobođen optužbe da je pomagao bratu da počini teško ubistvo.

Presudom Moštrokol, Gajo je oslobođen od optužbe da je prodavao drogu, dok je osuđen na šest mjeseci zbog povrede leša.

Vijeće Višeg suda tada nije prihvatilo navode optužnice da su braća na podmukao način ubili Cvetkova, već da je dokazano da je Nebojša počinio ubistvo iz člana 143 za koje je po zakonu propisana kazna od pet do 15 godina zatvora. K. R.

Bonus video: