Ulcinj: Dojava o postavljenoj bombi u zgradi Opštine bila lažna

Policija je odmah evakuisala zgradu Opštine a trenutno su na licu mjesta vatrogasci, službenici Hitne pomoći i lokalne policije
59 pregleda 10 komentar(a)
Opština Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Opština Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 19.03.2014. 14:20h

Policija je nakon pregleda prostorija zgrade Opštine Ulcinj, utvrdili da nije postavljena bomba.

"Dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj obaviještena je oko 9.10 časova, od strane za sada nepoznatog lica, da je u objektu Opštine Ulcinj postavljena bomba. Službenici OB Ulcinj su, odmah po pozivu, upućeni na lice mjesta, gdje su izvršili evakuaciju lica koja su se nalazila u tom objektu, a potom obezbijedili lice mjesta do dolaska Grupe za antiterorističke preglede Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata", saopšteno je iz Uprave policije.

Zaposleni u ulcinjskoj Opštini evakuisani su oko 10 sati nakon što je i dalje nepoznata osoba pozvala dežurnu službu policije i javila da je u zgradi postavljena bomba.

Prema saznanjima "Vijesti", poziv je stigao sa fiksnog broja.

Službenici OB Ulcinj su o događaju obavijestili Osnovnog državnog tužioca u Ulcinju.

"Grupa za antiterorističke preglede je izvršila detaljan pregled prostorija objekta Opštine Ulcinj i neposredne okoline, uz angažovanje službenog psa za otkrivanje eksploziva, kojom prilikom nije detektovano prisustvo bombe ili drugog eksplozivnog sredstva. Policijski službenici preduzimaju aktivnosti na identifikovanju osobe koja je lažno dojavila da je u objektu Opštine Ulcinj postavljena bomba", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako saznajemo, među opštinarima je bilo i panike prilikom napuštanja zgrade, posebno među službenicima i službenicama koji su nedavno zaposleni. Oni stariji pamte dvije lažne dojave o bombi pa su zgradu napustili mirno i među posljednjima.

Sjednica lokalnog parlamenta na kojoj odbornici, pored ostalog, treba da izaberu potpredsjednike Opštine i sekretara Skupštine održana je u hotelu "Mediteran".

Ovo je treća dojava o bombi u ulcinjskoj Opštini, prethodne dvije su bile lažne.

Bonus video: