Šarić sprema odbranu, nije zakazano saslušanje o vezi klana i policije

"Pripremamo odbranu i nećemo tražiti odlaganje suđenja koje je zakazano za ponedjeljak, 24. mart"
66 pregleda 83 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: FoNet
Darko Šarić, Foto: FoNet
Ažurirano: 19.03.2014. 14:37h

Saslušanje Darka Šarića u predistražnom postupku o povezanosti policije s njegovim klanom, odnosno odavanjima službenih tajni njegovoj grupi još nije zakazano.

Šarićev branilac Radoslav Baćević rekao je Tanjugu, poslije posjete Šariću u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda, da je njegov klijent primio sve optužnice kojima se tereti za krijumčarenje oko 5,7 tona kokaina iz Latineske Amerike u Zapadnu Evropu i za pranje oko 22 miliona eura.

"Pripremamo odbranu i nećemo tražiti odlaganje suđenja koje je zakazano za ponedjeljak, 24. mart", istakao je Baćević, napominjući da još nije sigurno da li će tog dana Šarić iznijeti svoju odbranu ili će tražiti dodatno vrijeme da se spremi.

U svakom slučaju odbrana neće tražiti odlaganje suđenja, već će ono biti nastavljeno po planu, izvođenjem dokaza koji su bili predviđeni prije Šarićeve predaje, napomenuo je advokat.

Sletio u Podgoricu iz Dominikane

Avion "golfstrim 550", kojim je Šarić juče iz Dominikane stigao na kratko u Crnu Goru, u vlasništvu je švajcarske kompanije "Džet avijejšn".

Na repu aviona koji je u Golubovce sletio oko 6.30 časova, bila je zastava Švajcarske i oznaka HB - JKC.

Srpski mediji prenose, da je Vučić, međutim, kazao da je optuženi na crnogorski aerodrom stigao “avionom jedne latinoameričke zemlje”.

Dvije nedjelje nakon što je taj tip aviona ušao u upotrebu, oborio je rekord u povezivanju gradova preletjevši od Seula u Južnoj Koreji do Orlanda na Floridi (13.521 km)za 14,5 sati.

Obično prevozi osam putnika u punom luksuzu, ali može biti konfigurisan i za 18 putnika.

Kompanija posluje više od 40 godina.

U štampanom izdanju "Vijesti" čitajte i:

  • Kako su Pljevljaci dočekali vijest o hapšenju Šarića
  • Kome je i kako pripala imovina Šarića u Crnoj Gori
  • Na koji način je Šarić mijenjao državljanstva, imena, pasoše...

Bonus video: