Podgoričanke za neizvjesnost, Baranke hoće brejk

Budućnost Zetatrans je ove sezone, u tri duela, samo jednom savladala “sirene”, i to u Baru
0 komentar(a)
Budućnost - Luka Bar, Foto: Boris Pejović
Budućnost - Luka Bar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.03.2014. 11:13h

Da li će ovogodišnja finalna serija plej-ofa biti interesantna kao prije dvije sezone, kada je Budućnost Zetatrans osvojila prvu i do sada jedinu titulu (sa 3-2 u pobjedama), ili će razigravanje možda trajati samo tri meča, kao lani kada je Luka Bar superiorno postala šampion, umnogome će zavisiti od večerašnjeg duela u Podgorici.

Luka Bar je iskoristila prednost domaćeg terena u prvom meču (3:1), koji je odlučen u trećem setu (28:26), kada je domaćin iskoristio petu set loptu, nakon što Podgoričanke nijesu iskoristile dvije prilike za trijumf...

"Luka Bar je zasluženo dobila prvi meč, a presudan je bio treći set, gdje je svaka ekipa imala svoju šansu. Oni su je iskoristili, mi nijesmo. Ali, kao trenera me raduje da ni u jednom trenutku nakon meča nijesmo klonuli duhom. Vidjeli smo da možemo da se nosimo sa njima", kaže za “Vijesti” trener Budućnosti Vladimir Racković.

I njegov kolega iz Luke Bar Vladimir Milačić je saglasan sa ocjenom prvog meča.

"Prvi meč je pokazao koliko su dvije ekipe izjednačene. U Baru smo mi bili spretniji i koncentrisaniji u trećem setu, koji je po mom mišljenju i odlučio pitanje pobjednika", ističe Milačić, koji je nedavno Rackovića naslijedio na kormilu ženske reprezentacije.

Budućnost Zetatans je ove sezone, u tri duela, samo jednom savladala “sirene”, i to u Baru, u ligaškom dijelu. U Podgorici je prije 40 dana bilo 3:0 za Baranke...

"Ako pobijedimo, mislim da smo onda mi u prednosti, bez obzira što se treći meč igra u Baru. Ubijeđen sam da oni više mogu da izgube, nego mi. Ne zato što su prvaci, već zato što i pored svih tih pobjeda koje imaju protiv nas, tradicije i svega ostalog, siguran sam da oni više strijepe od nas, nego mi od njih. To se vidi i kroz njihovu igru, koja je rijetko kad protiv nas bila maksimalna", dodao je Racković.

Iako znaju da ih čeka težak posao, Baranke su spremne da napadnu domaćina, i pobjedom sebi obezbijede mogućnost da pred domaćim navijačima proslave odbranu titule.

"I ovoga puta odlučivaće nijanse. Znamo da nas u Podgorici očekuje težak posao, tim prije što će rival vjerovatno imati veliku podršku navijača. Rekao sam da će ovo vjerovatno biti duga serija, ali bih volio da sam sebe demantujem", ističe Milačić.

Utakmica u Podgorici, u sali Medicinske škole, počinje u 20 časova. Sude Predrag Beljkaš (Bar) i Slobodan Kovačević (Podgorica).

Bonus video: